Site Meter

Rosängen på Långholmen 29 juni 2017

Kerstin visar den första rosen som hon planterade här på Rosängen 2001 - albarosen Belle Amour.
 
Vi möttes på hennes vackra rosäng, en blåsig torsdagseftermiddag i slutet av juni. Det var inte något idealiskt väder för varken fotografering eller filmning, klarblå himmel och hård vind, men det gällde att passa på nu när albarosorna blommade som bäst. Jag besöker ofta Kerstins vackra plats på Långholmen, där hon under åren har planterat mer än 100 olika underbara rosor. Rosarier och rosenträdgårdar brukar vanligtvis vara belägna på mer soliga platser, men här bland höga lindar och hästkastanjer sträcker sig rosorna vackert upp mot Kerstins rosställningar och med det vandrade ljuset blir rosorna mycket vackrare än när de visas i full sol.
 
Jag får ofta höra en lång spännande berättelse om någon av alla dessa rosor. Och berätta det kan hon sannerligen, min duktiga trädgårdskompis på Långholmen. Hon brinner verkligen för sina rosor och ögonen glittrar extra mycket när hon har en spännande historia om någon av hennes favoritrosor. Det var därför jag ville att hon skulle vandra runt lite och berätta, medan jag filmade med min Iphone.
 
Tyvärr så blåste det som sagt den här dagen, men det gjorde egentligen inte så mycket, eftersom jag alltid blir lika uppslukad av hennes berättelser om rosorna och deras historia. Jag skulle vilja göra en långfilm om Kerstin och hennes äng. Eller förresten inte jag, utan det här borde verkligen någon på SVT nappa på , att göra en dokumentärfilm om hur Kerstin började med sin äng för 16 år sedan och hennes fantastiska arbete med alla rosorna. 
 
Jag har skrivit om ängen och dess historia tidigare -  se här!
 
Vi gör väl en film till sen Kerstin? När de vackra gallicarosorna och bourbonrosorna blommar! Jag lovar att vara försiktig och inte trampa på som jag gjorde på den här filmen...!
 
Läs gärna Kerstin fina blogg Storstadsnatur också - klicka här!
 
 Jag vet aldrig att jag tidigare sett en Rosa rugosa 'Hansa' klättra på det här viset - underbart!
 
 Se på filmen när Kerstin berättar för mig om sina tidiga rosor, främst Albarosor.

Kommentarer
Postat av: Rost och rädisor

Imponerande att komma ihåg så mycket om rosorna. Trevligt inlägg.

2017-06-30 @ 19:22:33
URL: http://rostochradisor.blogspot.se
Postat av: Hasse Wester

Ja hon är verkligen duktig Kerstin! Fint att du gillar inlägget!

2017-07-01 @ 08:19:47
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0