Site Meter

Funderingar i gullregnets tid

 
 
Nästa vecka är det sommarsolståndet och från och med den dagen går vi mot mörkret igen. Jag tror aldrig att upplevt våren och försommaren rusa fram så hiskligt fort! De flesta träd och buskar har blommat klart, även om vi har några sena vänner kvar, som schersmin, fläder, paradisbuske, trädgårdsprakttry och så alla rosorna såklart. Och katalpaträdet! Men jag hinner inte riktigt med. I Engholms slottspark har jag nu ett halvår kvar och just nu är det mycket att göra, trots gräsklipparrobotarna...! Gräsklippning är bara en av alla sysslor i en trädgård, vet nog alla som ´´pysslar´´ med det här yrket. 
 
Just nu håller jag på med trädgårdsarbeten som jag tycker om, men ändå känner jag mig så färdig med både Engsholm och trädgårdsskötsel. Slottsparken är fantastiskt, men som ensam trädgårdsarbetare på en så här stor arbetsplats, där fokus självklart är på restaurangen och hotellet, känner jag mig ibland lite offside! Jag har ingen att diskutera växter med, eller annat som tillhör trädgården. Jo, min arbetskamrat vaktmästare/fastighetsansvarig J såklart, men han har ju så mycket annat att göra. 
 
Innan jag kom till Engsholm jobbade jag i vårt familjeföretag som utförde trädgårdsskötsel och mindre anläggningar. Då var vi ett gäng där alla utförde liknande arbetsuppgifter. I slottsparken ser mina arbetskamrater mig på lunchen och de avundas mig som får vara ute i det vackra vädret. Att jag går vid en stor gasolbrännare och flammar ogräs när solen gassar, är inte alltid så mysigt. Eller att behöva vistas med mer eller mindre tjocka arbetskläder hela dagen i det ´´vackra vädret´´, är inte heller alltid så trevligt som det kan tyckas. 
 
Jag vill verkligen inte klaga på mitt fina yrke, jag är väl bara lite bitter ikväll. Men jag ser ljuset framför mig, även om det nästa onsdag vänder helt om! Och det är faktiskt första gången i mitt vuxna liv som jag längtar till jul!
 
Kvällsvandringen på Långholmen var både vacker och sorglig.
 
 
Hemma på min gård i Bromma!


Kommentarer
Postat av: gun

Smyger in och läser i din blogg. Så kul att följa dig på dina turer runt Stockholm. Många kända och många okända ställen. Ja, våren och försommaren har bara försvunnit. Man vill inte gå mot mörkare tider igen men jag kan förstå att du har en längtan.
gun

2017-06-14 @ 20:55:42
URL: http://anthilias.bloggplatsen.se
Postat av: Hasse Wester

Fint att du läser bloggen Gun!

2017-06-15 @ 16:05:02
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0