Site Meter

Södra Djurgårdens sommarblommor 2017

 
 
29 juli 2017
 
 
Juli månad har verkligen rusat fram i år och vi närmar oss augusti, som innebär lite semester för mig. I trädgårdarna har det mesta blommat färdigt, till och med de flesta rosorna, men visst har vi kvar senblommande perenner och bland buskarna finns ju olika hortensior som lyser upp i grönskan.
 Men tack och lov för sommarblommor som har den fördelen att de blommar hela sommaren och ofta långt in på hösten. En annan fördel i jämförelse med till exempel perenner, är att man varje år kan variera tema och skapa nya kompositioner.
 
Det är alltid en fröjd att se Djurgårdsförvaltningens sommarblomsplanteringar och i år tycker jag att det är extra vackra kompositioner. De första bilderna är från Rosendals slottsträdgård och jag kan inte sluta förundras över att inte folk hittar hit! Slottet ligger alldeles intill Rosendals trädgård, där det kryllar av trädgårds-fika-människor! Ta några steg till och njut av de fantastiska sommarblomsplanteringarna bakom slottet!
 
Läs mer om Rosendals slott här!
 
Växtlistor från Rosendals slottsträdgård och Rosendalsterrassen lägger jag till här i morgon!
 
 
 
Den undrabara Angelonian!
 
 Angelonia igen!
 
 
 
Sommarblommor vid Rosendals Slott:
 

Angelonia Angelface felicia Blue Improved

Antirrhinum ’Potomac Appleblossom’.

Antirrhinum ’Rocket Orcide’

Calibrachoe ’Appleblossom’

Confetti garden Hunny Bunny

Dahlia ’Maaike’ 

Dahlia ’Nenekazi’ 

Dahlia ’Uncle Hankey’

Dahlia ’XXL Veracruz’ 

Dianthus ’Gran Favorite’

Dichondra ’Silver Falls’

Digitalis ’Castor Pink’ 

Euphorbia ’Diamond Ice’

Gaura ’Gambit Bicollor’ 

Nicotiana alata grandiflora

Penstemon ’Heavenly Blue’.

Penstemon ’Strawberry and Cream’ 

Petunia ’Heavenly Blue’

Petunia Surfinia Snow

Petunia Surfinia Blue ’Sunblu’

Salvia faranicea ’Midnight Candle’ 

 

 
 
 
Om det är vackert vid Rosendals slott, så är ändå den här planteringen vid Rosendalsterrassen som ligger en liten bit därifrån, min favorit i hela stan i år, när det gäller sommarblommor! Färgkombinationerna är underbara och platsen i sig med näckrosdammen, är fantastisk vacker.
 
Men jag blir lika förundrad här som vid Rosendals slott, att folk inte hittar hit! Rosendalsterrassen ligger på kullen just bakom Rosendals trädgård. Här uppe finns Rosendals värdshus, där man kan fika och äta, och jag tycker att några av alla Rosendals-trädgårds-besökare borde gå upp på kullen en stund och se den vackra trädgården, som kommer att bli ännu vackrare då mängder av Hortensia 'Endless Summer' planterades förra året och som redan har börjar visa blomsterprakt. Alltså...upp på terrassen och skåda det här vackra gott folk!
 
Läs mer om Rosendalsterrassen här!
 
På Rosendalsterrassen finns även den här färgsprakande kompositionen, som trädgårdsmästare Cecilia Adén i år kallar för ''Tivoli''!
 
Tivoli
 
Den här långa, vackra och härligt böljande planteringen, som trädgårdsmästarena på Djurgårdsförvaltningen kallar ´´Långkorven´´, ligger vid Skansens norra entré där Bergbanan går. Vilken entre!
 
Inne i Lusthusportens trädgård mittemot Nordiska museet, hittar man som vanligt alla dessa underbara planteringar, uppdelat i färgerna vitt, gult, rosa, rött och blå/lila. Både människor och vitkindade gäss älskar den här platsen. Tyvärr är gräsytan ofta täckt med gässkit.
 
Vid vårt besök blev vi också jagade av en gås som antingen var mer en vanligt social, eller så ville den helt enkelt attackera oss. Förra veckan sprang jag ifrån vildsvin i Engsholms slottspark och nu sprang jag ifrån en galen gås!
 
Läs mer om Lusthusportens trädgård här!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: gun

Vilka härliga foton du har tagit. Vackert. Har varit
där för många år sedan. gun

2017-07-31 @ 08:57:47
URL: http://anthilias.bloggplatsen.se
Postat av: Hasse Wester

Ja hela Djurgården är en fantastiskt vacker plats Gun!

2017-08-01 @ 08:12:08
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0