Site Meter

Tack Gustav och Marie Mandelmann

 
2011 skrev jag ett brev till SVT, där jag med många andra önskade oss ett nytt trädgårdsprogram i SVT - se här! 
 
Det har sänds några hyfsade trädgårdsprogram sedan dess, men det där heltäckande önskeprogrammet som jag eftersökte, kommer vi nog aldrig att få se. Däremot har jag den här vintern njutit fullt ut av Mandelmanns trädgård i Djupadal på vackra Österlen. I tider av ondska, oro och elände, så har min gamla kurskompis från Säbyholm, Gustav och hans oerhört duktiga hustru Marie, spridit glädje och hopp om mänskligheten varje torsdag på TV4.
 
Under hela programmen sitter jag med ett fånigt leende på läpparna och tänker som de flesta andra tittare, att precis så där ska man ju leva - i en vacker miljö med mycket arbete som utförs med glädje och med mycket känsla. Det är inte alltid så lätt om man inte är sin egen, men jag tror trots allt att många har lärt sig att se på sitt trädgårdsarbete på ett nytt sätt efter den här programserien. Kanske att några blir irriterade av alla lycka, men jag ser programmet som ren terapi om man någon gång tycker att trädgårdsarbetet är tråkigt. Nu tyckte jag att jag läste att det blir en andra säsong och jag hoppas verkligen att det stämmer. I dessa tider behöver vi Gustav och Marie!
 
Här är ett blogginlägg från mitt senaste besök i Mandelmanns paradis - se här!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingeborg Hald

Helt enig, veldig koselig program som har nådd oss helt hit til Norges vestkyst. Stå på når det gjelder å få flere hageprogrammer, vi er visst avhengig av dere for det, her i Norge er det skikkelig kleint, men ryktene sier at det kommer et nytt på NRK til våren, så får vi bare håpe at det er laget for folk som liker å holde på i hagen. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com :)

2017-03-01 @ 10:57:51
Postat av: Hasse Wester

Tack Ingeborg!

2017-03-03 @ 19:34:00
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0