Site Meter

Villa Monastero

 
 
 
8 augusti 2017
 
 
Den 8 augusti 2017 åkte vi runt med båt mellan de vackra trädgårdarna vid Comosjön i norra Italien och en av dessa fantastiska platser var Villa Monastero i Varenna. Villan har anor från 1200-talet då byggnaden fungerade som kloster. Från mitten av 1500-talet blev villan privatägd av familjen Mornico och dag finns här ett konferenscenter. 
 
Innan vi gick ner för den branta gångvägen till trädgården, sa jag att jag hade en dålig känsla inför den här trädgården. Varför vet jag inte, läget är ju magnifikt med utsikt över sjö och alper. Jag hade helt fel, det här var en fantastisk plats. Vi började med kaffe vid ett litet café invid stranden och jag blev ännu en gång helt hänförd av utsikten över Comosjön. Efter att ha vandrat längs muren mot vattnet och följt den mycket vackra trädgården till sitt slut, var jag helt uppfylld av hela den här platsen. Blomsterprakten och hela anläggningen tilltalade mig fullt ut. 
 
En enorm Magnolia grandiflora växte vid strandkanten och böjde en stor del av sin krona mot vattnet. Det vore en dröm att se detta träd blomma här i april, så vem vet, jag kanske återvänder hit. Jag läste att Magnolia grandiflora kan bli över 30 meter högt i gynnsamma lägen, jag vet inte hur högt detta träd var, men stort var det och med enorma grenar som gick vågrätt ut från stammen. Det här trädet sparar jag bland mina favoriter som jag stött på under mina resor!
 
Det här är en botanisk trädgård med namnsatta växter, vilket jag värdesätter väldigt mycket. Här finns bland annat afrikanska och amerikanska palmträd, agave, libanoncedrar, flera olika citrusträd och mängder av andra spännande träd och buskar. I trädgården finns även riktigt med sommarblommor i planteringar.
 
Trädgården är öppen från slutet av februari till början av november mellan kl 9-18. 
 
 
Lagerströmia - Lagerstroemia indica. Busken/trädet blommade överallt vid den här tiden.
 
Hibiskus
 
Magnolia grandiflora
 
 

Kommentarer
Postat av: Britt

TACK för helt underbara bilder.
På den träbänken nere vid vattnet kan man sitta i många timmar och bara njuta av allt det vackra man ser.
När jag ser dessa bilderna så är jag tillbaka i vårt älskade Limone vid Gardasjön.

Hälsningar
Britt

2017-08-14 @ 18:15:29
Postat av: Hasse Wester

Ja det var en mycket vacker plats Britt och jag förstår att du tänker tillbaka till din plats!

2017-08-14 @ 19:15:06
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0