Site Meter

Fantastiska Fiesole

 
 
7 april 2017
 
 
Huvudorsaken till Toscanaresan var att min dotter fyllde år och hon hade bestämt i förväg att hon ville äta sin födelsdagslunch i Belmond Villa San Michele i Fiesole som ligger utanför Florens. Vi tog bussen upp för den sagolikt vackra sluttningen och när vi kom gående upp till det gamla klostret från 1500-talet och som idag är ett lyxhotell med en fantastisk restaurang, blev vi helt tagna av den mycket vackra trädgården. Att självaste Michelangelo ritat byggnadens fasad på 1500-talet gjorde gjorde mig yr...!
 
När jag tittade på mina bilder så upptäckte jag att jag hade blivit så förblindad av trädgården att jag glömde ta bilder som skulle visa den makalösa utsikten ut mot Florens, som låg där nere i dalgången som en liten småstad. Men man får tänka sig vyn! Maten och vinet var fantastiskt och med vyn ut över det vackra Toscana så mådde vi gott den här varma soliga dagen. Visst var det här en lyxig plats, men atmosfären var avslappnad och vi blev mycket vänligt bemötta av personalen, som ordnade en födelsdags-efterrätt till min dotter!
 
Som min mor skulle ha sagt -  det här var en plats att minnas!
 
Två veckor efter vårt besök på San Michele, firade stjärnmäklaren Fredrik Eklund sin födelsedag här och han fyllde även lika många år som min dotter...!
 
Den gula klätterrosen Rosa Banksia luta plena samsas med blåregnet i cypressen!
 
Här åt vi vår lunch!
 
 Michelangelos fasad.
 
 
Fiesole
Långt där nere syns Florens vackra katedral!
 
Den här gula tidigt blommande, klättrande rosen syntes överallt!
 
Judasträdet blommade samtidigt med blåregnet!
 
Ibland blev det så vackert att jag hade svårt att ta in det jag såg den här underbara vårdagen, eller kanske försommardagen då temperaturen låg strax över 20 grader.
 
Blåregenet fullständigt rann som ett vattenfall ner för trädgårdarna och det här är ett Bed & Breakfast som jag lätt skulle kunna tänka mig att bo på när blåregnet blommar, ja även utan blåregnsblommor!
 
Av en mycket vänlig kvinna, fick vi lov att komma in i familjens privata trädgård för att se på allt det vackra som vi stått utanför på vägen och beundrat! Familjen bodde här i Villa La Torrossa, med en fantastisk utsikt och med en galet vacker trädgård, med tillhörande olivlund och en lövgång av klättrande murgröna med inslag av blommande blåregn.
 
 Det här är ett Bed & Breakfast och jag vill gärna bo här nästa gång jag kommer till Toscana!
 

Kommentarer
Postat av: Marie Lithén

Å så fantastiskt vackert. Helt magiskt
Vilken lycka att få äta födelsedagslunch där. Det ska jag önska mig :)

2017-04-11 @ 20:41:37
URL: http://lithenstradgard.blogspot.se
Postat av: Hasse Wester

Ja det var verkligen fint Marie!

2017-04-11 @ 21:35:09
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh vilka härliga bilder! Vi var i Florens på trädgårdsresa samtidigt som du och besökte samma platser (förutom lyxhotellet), kanske gick vi förbi varandra? Lyckades dock inte ta några bilder på blåregnstunneln UTAN människor i trots att vi väntade bra länge. Alltid var det nån där... Och det förstår man ju.;)
Vi besökte även fantastiska renässansträdgården Villa Gamberaia utanför staden.
Tycker att jag känner igen takterassen på ert hotell, där satt vi och tog ett glas vin och njöt en kväll. Underbart.

2017-04-15 @ 07:08:37
Postat av: Hasse Wester

Vad kul att ni också såg Florens i den här vackra tiden. Vi hade Gamberaia på vår kanske-hinna-med-lista...men vi hann inte.

2017-04-15 @ 18:15:19
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0