Site Meter

Jag blev kvar på Djurgården...

 
 
10 september 2016
 
 
Det finns nog de som tycker att jag borde lämna Djurgården för en stund och visa något annat än bilder från Östermalms skärgård som jag ibland kallar ön. Den här septemberlördagen blev jag dock kvar. Rosendal hade höstmarknad och vi var lite nyfikna på vad som skulle visas. Framme vid växthusen var planteringarna fyllda med olika Dahlior och andra sensommar-höstblommade skönheter. För min egen känner jag någon slags hatkärlek till Dahlior. Många sorter tycker jag är direkt fula och andra kan vara underbart vackra. Hur som helst så lyser de verkligen upp i sensommaren/förhösten och hjälper till att hålla höst- och vintertankarna borta.
 
Det var högsommarvärme den här dagen och vi tog kaffe och macka på uteserveringen där sparvarna kvittrade livligare än vanligt. 
 
Nästa vecka kommer jag att ge mig upp på Söders höjder!
 
 
 
Ett av Rosendals vackra fikarum
 
Det glöder i planteringarna i Rosendals trädgård! Synd att inte de höga avenbokshäckarna var klippta...
 
På Prins Eugens Waldemarsudde har nu årets stora blomning kommit igång på allvar, med mängder av olika Dahlior och andra senblommande sommarblommor. Galleriterrassen bjöd verkligen på en härlig färgshow!
 
Om vi backar tiden den här lördagen så vaknade jag tidigt och öppnade dörren till terrassen på Blockhusudden och tog en bild ut mot Fjäderholmarna och inloppet mot Stockholm från skärgården. Det var redan varmt ute när jag tog bilden och endast några sjöfåglar bröt tystnaden. Sedan somnade jag om!
 
Några timmar senare vandrade Lexus och jag bort till Waldemarsudde. Värmen kom tidigt, det stilla och morgonskuggorna gjorde oss långa. 
 
Framme vid Waldemarsudde satte sig Lexus och tänkte tillsammans med Auguste Rodins ´´Tänkaren´´
 
 Den underbara trädgården vid Rosendals slott är nog den svåraste platsen jag vet att fotografera. Idag liksom varje gång jag besöker platsen, så var solljuset ansträngande och jag fick inte alls några bilder som är värda att visa på alla de vackra planteringarna här. Se i stället Rosendals slotts egen bloggsida som jag gjort här!
 
Framför Rosendals slott är blomsterurnorna forfarande galet vackra!
 
 Uppe på Rosendalsterrassen mognar prydnadsaplarnas frukter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0