Site Meter

Groens malmgård och Karlaplans loppis

 
Veckan som gick blev annorlunda och speciell på flera olika sätt. Sorg, oro och glädje i en märklig mix. I måndags började mitt knä trassla igen. Knät som en gång i tiden opererats tre gånger. På 80-talet när operationerna genomfördes, sa läkaren till mig att jag nog måste lämna trädgårdsyrket för gott. På den tiden drev vi vårt familjeföretag i Stockholm och jag hade ingen tanke på att ge upp. Sedan dess har jag trots allt kunnat utföra tunga trädgårdsarbeten genom åren, men ibland när vissa arbetsuppgifter varit för intensiva, har knät blivit överansträngt och jag har behövt vila en stund. Den här veckan vilade jag och dels för att slippa de 54 trappstegen upp till min lägenhet, flyttade jag ut till Cecilia på Blockhusudden. Det har blivit korta promenader, men mest vila, vilket gjort att det nu känns ganska bra och jag är redo att börja jobba igen på måndag.
 
En dag lämnade vi Djurgården och besökte Groens malmgård vid Vitabergsparken för att se och känna av den vackra, vildvuxna och lite hemliga trädgården. Självklart blev det även fika mitt i den lummiga grönskan. Det är något med den här trädgården, som trots -  eller kanske på grund av - den bohemiska och vildvuxna stilen, gör mig lugn och även om Södermalms biltrafik brusar utanför, så är stillheten så påtaglig.  
 
 
Vitabergsparkens ´´Secret garden´´ som i maj månad bjuder på ett stort underbart blomsterhav då fruktträd, hägg och syren blommar, vilar nu i djup septembergrönska och laddar om för ännu en blomning kommande vår.
 
Trädgårds-Lexus spanar från malmgårdsbyggnadens trappa.
 
Varje lördag den här sommaren har det varit loppis på Karlaplan. Jag är inte alls någon loppisfantast, men den här loppisen var perfekt eftersom man i ett svep går runt hela Karlaplans grönskande torg.
 
Jag såg en likadan kälke som jag hade som barn. ´Antik kälke´´ stod det på skylten...! 200 kr kostade den och jag kanske borde ha köpt den, tänk om det var min på 50-talet!
 
1956 i Norrtälje
 
I Tessinparken var det Bondens marknad.
 
Tillbaka på Djurgården och Isbladskärrets gamla pumphus.
 
Djurgårdens skogsområden bjuder, trots den extrema torkan, fortfarande på lummig grönska.
 
Djurgårdens kor vid Isbladskärret.
 
Djurgårdsbrunnskanalen
 
Vid Café Blockhusporten har Djurgårdsförvaltningen just beskurit päronträdet på ett mycket bra sätt. Det värmer en gammal trädbeskärare och jag älskar när ett träd beskurits så att man inte märker att grenar avlägsnats.
 
Min fina kompis Lexus som är van med långa fotovandringar, fick nöja sig med små, korta promenader den här veckan. 
 
En av alla vackra morgnar på Blockhusudden
 

Kommentarer
Postat av: Lexushavanais

Fin musik

2016-09-18 @ 16:39:59
Postat av: Meta

Ja men du så fina platser du vet om. Och tack för att du delar med dig till oss. Ajajaj det där med onda knän är inget skoj, var rädd om dig, dom ska bära dig många år till.Det är mitt dilemma med så jag håller mest till på kolonin. Här är fint alla årstider med.När jag ger mig ut blir det alltid för mycket gående. Då är kryckorna bra att ha.
Ha nu en bra och skön början på veckan
Meta

2016-09-18 @ 17:58:59
URL: http://blommorochsantmedkoloni.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Ja den musiken har varit mycket speciell för mig genom åren och den får nu stå för vad jag känner för platsen längst ute på östra Djurgården!

2016-09-18 @ 18:19:11
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Det blir nog bra med knät Meta! Du får ta korta vandringar då, ha en fin vecka du också!

2016-09-18 @ 18:20:19
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0