Site Meter

Syrensemesterdag!

 
 
25 maj 2016
 
 
I år samlar jag på bilder från tiden ´´Mellan hägg och syren´´ och den här syrenlediga onsdagen hade jag bestämt träff med min kompis trädgårdsmästaren på Prins Eugens Waldemarsudde, Marina Rydberg. Hon skulle se till att jag fick komma in i ´´Gamla huset´´ för att ta bilder över syrenhavet som finns runt det gamla 1700-talshuset. Jag var tidig som vanligt, men det gjorde inget eftersom jag gick runt och blev berusad av alla dessa syrener som blommade. När hägg och syren blommar då är jag inte ´´vid mina sinnens fulla bruk´´ som det brukar heta...!  
 
Hur som helst så kom Marina som trots stressen på Wudden tog sig tid att visa mig det gamla huset och vi öppnade några fönster så att jag kunde ta mina bilder. Det är alltid lika trevligt att träffa Marina och nästa gång har hon säkert tid med det där kaffet! Det där med fotoljus är en historia för sig. När är jag egentligen nöjd? Vill jag ha svag dimma föra att skapa mystik i bilderna, blå himmel med fluffiga Disneymoln eller svaga moln där solen försiktigt tränger sig igenom? Ingen aning. Men jag vet att när solen gassar från en klarblå himmel, då får kameran ligga kvar i kameraväskan. Idag trodde jag att ljuset var OK, men när jag ser bilderna i datorn så hade jag nog ändå önskat mig en lite gladare himmel. Lite blått, här och där...kanske!
Waldemarsudde var i varje fal helt strålande vackert den här dagen då hästkastanjer, syrener, blåregn och tulpaner fullständigt knockade mig! En av årets mest magiska ögonblick var när jag skulle filma en stig med syrener på båda sidor, då plötsligt en näktergal som sitter inne i syrenbuskarna börjar sjunga just när jag filmar. Filmen finns på min Facebooksida ´´Stockholms gröna rum´´ men jag ska göra en Youtubefilm av den och lägga den här också.
 
 Det blev en härlig syrensemesterdag då jag sakta vandrade några timmar efter Djurgårdens södra strand, tog en paus nära Biskopsudden innan jag förflyttade mig upp till Söders höjder för att jaga syrener. Uppe på Skinnarviksberget vid Gamla Lundagatan, där man har en av Stockholms vackraste utsikter, svämmade berget över av vita syrener och hur jag än fotograferade så var det helt omöjligt att fånga allt det vackra på bild. Nu får vi se hur länge syrenerna blommar i Stockholm i år. När blommorna ligger i drivor under buskarna, då inleds en lugnare tid för mig. Tror jag. För sedan kommer ju rosorna. Och Schersminerna...
 
På kvällen blev det en härlig träff med goda vänner i Haga. Gott att äta och dricka i ett mycket vackert 1700-talshus under stora vackra ekar! En perfekt dag!
 
 
 
Tulpanerna heter - Blue Amaible, Mount Tacoma och Angelique
 
 
Södermalm - Skinnarviksberget.
 ... älskar vita syrener och hundkäx!
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det var en av de ljuvligaste tulpankobon jag sett, skirt och vallmolikt.

2016-05-26 @ 19:02:51
Postat av: Anonym

Hannu

2016-05-26 @ 19:03:04
Postat av: Hasse Wester

Ja jag gick igång på den där kombon också Hannu!

2016-05-26 @ 19:33:54
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: marina rydberg

Det lustiga är att jag inte funderar särskilt mycket på färger och kombinationer. Det jag lägger ner huvudbry på är istället att få de rätta färgerna i beställningen av sorterna av lök. Att lägga till en lila Blue Amable var mest en slump- ett sätt att fylla ut ordentligt med en färg som fanns kvar. Det är tre sena sorter med samma höjd- hmm kanske lägger jag en del tänk- ändå..Blir glad av att så många gillar!

2016-05-26 @ 21:47:42
Postat av: Marie Lithén

Så mycket vackert! Å vyn genom fönstret! Hade vi nog aldrig fått se om inte du... Bara älskar dina vandringar

2016-05-26 @ 22:33:25
URL: http://lithenstradgard.blogspot.se
Postat av: Hasse Wester

Du tänker nog omedvetet Marina. Vi gör nog så vi trädgårdsmästare. Oerhört fint var det i varje fall hos dig!

2016-05-27 @ 16:04:40
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Så roligt att du gillar mina vandringar Marie!

2016-05-27 @ 16:05:03
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Leena

Underbara syren/tulpanbilder,fint med öppet fönster.

2016-05-29 @ 20:55:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0