Site Meter

Håll ut!

 
Redan i december brukar jag börja längta till våren och det finns risk att jag tråkar ut mina närmaste med all min längtan. Lev nu - Carpe Diem! Jag har inte varit så bra på det, men nu har jag faktiskt fått en tankeställare. Eftersom jag inte har så många år kvar i arbetslivet, så har jag mentalt även börjat räkna ner till den dagen då jag blir helt fri från alla måsten. Då jag får vakna och göra vad jag vill på dagarna - utan att ha dåligt samvete. Men nu har den där nedräkningen börjat oroa mig en aning.
 
Visst längtar jag efter den där friheten, men tiden går ju så hysteriskt fort att det snart är dags för den där pensionen - på allvar!!! Nej, nu vill jag att tiden ska börja gå sakta! Jag ska lära mig att fånga dagen och uppskatta varje liten förändring på väg mot vår och sommar. Hägg och syren behöver inte blomma tidigare än normalt, jag nöjer mig med att havet av snödroppar vid Frisens park och vid Blockhusudden börjar visa sig och att vintergäcken charmar oss, var den än växer. Att koltrasten väcker mig med sin sång varje morgon, gör inget!
 
Idag nosade jag lite på Medelhavsvår i Edvard Andersons växthus!
 
Fikonträdet börjar grönska!
 
Vårlilja - Ipheion uniflorum
 
 Pericallis
 

Kommentarer
Postat av: Helene

Så fina bilder! :3

2016-03-08 @ 14:38:39
URL: http://minttu.blo.gg/
Postat av: Hasse Wester

Tack och detsamma Helene, tittade just i din blogg!

2016-03-08 @ 14:53:23
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Sylvia

Håller med dig om att tiden går alldeles för fort. Jag vill ha en paus knapp så man kan stanna upp och njuta av nuet lite längre. Varför går det så fort? Har inte en aning men det gäller att ta vara på varandra och var dag och njuta,
Dina bilder är jätte fina och Vårliljan blev jag allt lite kär i :)
Ha det bäst!

2016-03-08 @ 19:09:01
URL: http://heltenkelthemmahosmig.blogspot.se/
Postat av: Hasse Wester

Ja visst var den fin, vårliljan Sylvia!

2016-03-08 @ 19:46:28
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Nina Ahlberg

Klokt Hasse!
Visst är det skönt att rå över sin dag... men ibland blir det långtråkigt...
Så njut av dagen o fyll den med roligheter 8-)
Nina

2016-03-08 @ 22:37:25
Postat av: Hasse Wester

Jo men det kan ju bli ganska långtråkigt att jobba också Nina, men jag förstår vad du menar. Jag lovar att njuta av alla dagar och hoppas att även du gör det.

2016-03-09 @ 07:01:42
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ramona Källström

Ja, det inträffar något märkligt när man närmar sig slutet på arbetslivet. Jag hade tur och det var bara det allra sista året då inställningen till jobbet ändrades. Men det var en positiv känsla. Jag älskade mitt jobb men ett liv i frihet lockade stort.

Det enda som är jobbigt nu är att jag har ännu svårare med den långa vintern. Visst går dagarna fort men inte blir det grönare för det. Precis som du måste jag nu skärpa mig - hitta sätt att komma runt detta. Det får nog bli fler/längre perioder utomlands.

2016-03-09 @ 09:20:13
Postat av: Hasse Wester

Jag älskar också mitt jobb Ramona, det har nog alla sett på blogg och Facebook. Men kroppen trasslar allt mer och jag är rädd att bli helt slutkörd när jag når pensionen. Men jag ger mig inte. Jag ska få ordning på axel och rygg. Ja visst borde man vistas mer utomlands på vintrarna, men ekonomin räcker inte alltid till!

2016-03-09 @ 09:27:59
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Viola_T

Vilket fint inlägg om tankar kring det kommande, kring "fritid för alltid". Det tackar jag för och önskar dig oceaner av fina ögonblick!

2016-03-14 @ 10:53:39
URL: http://morfarshus.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Tack Viola! Jag önskar dig detsamma!

2016-03-14 @ 16:26:25
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0