Site Meter

Vid sidan av Stockholm Marathon på Kungsholmen

 En skönhet vid Karlbergssjön!
 
 
4 juni 2016
 
 
Det blev helt plötsligt tre dagar ledigt eftersom Sveriges nationaldag hamnade på en måndag i år! Tack för det, den ledigheten behövdes verkligen. Idag travade jag runt Kungsholmen ännu en gång och just den vandringen är min närmaste, eftersom Kungsholmen ligger på andra sidan bron från min bostad räknat. Den tropiska hettan har lämnat oss och kvar blev härliga 17-18 grader, vilket passar mig utmärkt nu för tiden...! 
 
Jag älskar verkligen gamla träbåtar! När jag växte upp i Roslagen hade vi i familjen flera olika träbåtar, som vi barn fick vara med om att vårutrusta. På 80-talet hade jag själv en laxkutter på 9x3 meter, som jag dock blev tvungen att sälja då jag skadade mitt knä. Den döda plasten går inte att jämföra med trä, det äkta materialet och dofterna gör att träbåtar får en fin plats i mitt hjärta! Under min vandring idag hade jag turen att träffa på några gamla godingar, det är ju annars i Pålsundskanalen vid Långholmen som träbåtarna finns kvar.  
 
Vid Norrmälarstrand drack jag kaffe vid Café Eldkvarn (som hade skaffat nya cafémöbler) och när jag sedan vandrade bort mot Kungsholms torg, kom tätklungan i Stockholm Marathon springade och det är alltid lika imponerande att se dessa afrikanska löpare. Det er så lätt ut när de mil efter mil flyter fram. Själv körde jag mitt eget Marathon och lyckades med mitt trasiga gamla knä, få ihop 20 000 steg innan jag landade hemma i nästet igen. 
 
Idag yrde almens fröflingor i huvudstaden och lade sig i drivor efter gatorna. Jag undrar om det är något som framtidens Stockholmaren inte kommer att få uppleva? Almarna försvinner en efter en när almsjukan drar fram som en hemsk farsot över Europa. Även om inte almen är mitt favoritträd så kommer jag att sakna det. I Stockholm finns väldigt många almar och i Humlegården står Sveriges högsta alm. Där i parken har redan många almar sågats ner och jag hoppas att den mäktiga jätten får finnas kvar länge.
 
 
S:t Eriksbron
 
 
Blåregn på en gård vid Kungsholms torg. Jag tror att blåregnen har haft en jobbig vinter. De här och det på Waldemarsudde ser inte ut som de brukar. På måndag ska jag se om Kenneth Nilssons stora blåreng i Södra Årstalundens koloniområde har klarat sig bättre!
 
Kaukasisk vingnöt som gatuträd vid Södra Agnegatan på Kungsholmen.
 
Landstingshusets gård på Hantverkargatan.
 
Norr Mälarstrand idag och bakom grönskan pågår Stockholm Martahon!
 
Hängalm vid Fredhällsparken
 
...och nu börjar rosornas tid!
 
Vid Hornsbergs strandpark lyste höga Euphorbia i solen.
 
Kinesisk sekvoja - Metasequoia glyptostroboides vid Hornsbergs strandpark
 
Almfrön

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0