Site Meter

Ryck upp dig Slottsträdgårdsmästaren!

 
 
Den blomstertid som nu är i Engsholms slottspark - så vacker och så flyktig. Som vanligt blommar växterna över i en rasande fart i vår korta nordiska sommar, för att hinna gå i frö som ska gro innan mörkret och kylan är här!.
 
I den tryckande värmen har jag nu planterat ut över 200 pelargonerna i borggårdens planteringar, jag har rensat ogräs, vattnat, klippt gräs, trimmat (med nya eltrimmern), bundit upp växter, tagit upp blomsterlök som nu förvaras torrt inomhus till september, flammat ogräs på gångar och blivit både ledsen och förbannad på sork och rådjur som fortsätter att motarbeta mig i slottsparken. Jag måste dock försöka skaka av mig den här känslan att jag börjar bli less på trädgård, att naturen är så mycket enklare och vackrare än anlagda trädgårdar, att jag vissa dagar längtar tills jag går i pension om några år. I de bästa stunder så älskar jag ju den här platsen och mina växter. Att få se de förändringar som sker varje dag och ibland, men bara ibland, kan jag höra hur någon gäst hos oss, tycker att det jag gör i parken är vackert.
 
Något som piggade upp nu i veckan var när jag fick besök av 20 personer från Hägersten-Skärholmens Trädgårdssällskap, som jag visade runt i trädgården. Några av dem hade följt min blogg under en lång tid och vissa andra hade just sett vad jag gör på sociala medier. Det är så sällan som jag diskuterar trädgård här i parken eftersom jag är ensam trädgårdsarbetare, men i onsdags blev det trevliga trädgårdsdiskussioner under vår vandring. 
 
Nej, nog med depp nu! Ryck upp dig Slottsträdgårdsmästaren, det är ju den här tiden du längtat efter hela vintern! Om 10 veckor är det semester och näktergalen sjunger ju hela dagarna! Och nästa fredag börjar Fotbolls-EM! Att det bara är 18 dagar kvar till sommarsolståndet, då det vänder och vi går mot höst igen, det ska jag också försöka skaka av mig...!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ramona Källström

Hasse, jag tror det är flera saker som spökar här: värmen - den tar musten ur en även om det är något man har längtat efter. Många år i samma jobb/miljön, även om man älskar det man gör, måste det någon gång kännas som om man har hållit på för länge. Sådant brukar gå över efter någon dag. Ensamheten, lite som mångar bönder säger - att det finns hur mycket som helst att göra, det tar aldrig slut och även om man träffar andra människor ibland, är man ensam om ansvaret för sitt yrkesområde.
Egentligen har du ett enormt ansvar - både fysiskt och mentalt ansträngande. Är det inte dags att börja "skola in" en medhjälpare - åtminstone någon gång i veckan...praktikant, ja, vad som helst som gör att du kan få någon hjälp o samtidigt tillfredställesen att lära ut en del av ditt yrkeskunnande... Jag hade förmånen att bli mentor för min ersättare. Bra för organisationen som inte tappade kompetensen helt och det blev en avlastning för mig. Tänk på saken....
Sedan så klart är det dags för en stor ranson ledighet och fotbållsglädje.
Ta hand om dig!
Ramona

2016-06-02 @ 20:18:21
Postat av: Hasse Wester

Tack Ramona! Lite tidigt att böja skola in någon ny, men det kommer framöver! Ha en skön helg och njut av försommaren!

2016-06-03 @ 17:17:42
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Oskar

Dottern tog med mig att lyssna och se Amanda Bergman, hade aldrig hört innan och vilken fantastisk tjej det är :) Nu snurrar skivan i bilen mest hela tiden.

2016-06-09 @ 19:17:54
Postat av: Hasse Wester

Vad kul Oskar! Jag gillar henne också!

2016-06-09 @ 21:16:13
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0