Site Meter

Mälarpaviljongen

 Rosenbönan heter ´Celebration'  
 
 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen - trädgården vid Restaurang Mälarpaviljongen som är beläget vid Norr Mälarstrand är helt fantastisk! På hemsidan kan man läsa att det här är ´´en helt unik mötesplats´´ och det stämmer verkligen! Här fanns tidigare ett enkelt strandcafé där man kunde ta en kaffe och en kanelbulle. Nu är det en mycket bra restaurang på en fantastisk plats på Kungsholmen. Visst är maten god och de gungande bryggorna helt underbara att sitta på med en öl, ett glas vin eller något annat gott att dricka, men det är trädgården som lockar hit mig!
 
Kristina Björk som är trädgårdsmästare här har skapat en oerhört vacker caféträdgård. Varje gång jag besöker platsen så förundras jag över hur perfekt hon har komponerat växterna, i färg och form och jag tycker mycket om hur hon jobbat med olika höjder. Allt blir perfekt att betrakta. Efter det att vi ätit lax vid serveringen ´´på land´´ gick vi ut på bryggan och satt där en stund i solen och gungade till vågorna. Vi tittade bort mot Västerbron och jag sa ´´Och himlen över Västerbron är gaslågeblå nu ikväll¨¨ som Ulf Lundell sjunger i ´´Jag saknar dig´´. Idag var dock himlen blå med vackra fluffiga moln. 
 
Hit återvänder jag alltid!
 
Från Mälarpaviljongens hemsida!

Intill Norr Mälarstrands promenadväg ligger Mälarpaviljongen, en idyllisk, grönskande oas under regnbågens färger, som välkomnar alla. Hos oss kan du njuta av sommarsolen eller även en regnig dag mysa och avnjuta mat, vin, öl, drinkar, kaffe, smörgåsar, bullar och desserter i paviljongen eller under markiserna.

Mälarpaviljongen är en unik mötesplats med internationell atmosfär under sommaren i Stockholm med öppet från början av april till slutet av september. 2013 utsåg Conde Nest Traveller Mälarpaviljongen till en av världens bästa restauranger i kategorin ”Best Neighborghood restaurants in the world”.

 

...som sagt, jag gillar Mälarpaviljongen.
 
Den här bilden på Kristina Björk är från juli 2015 och så här skrev jag då på bloggen - Sedan trädgårdsmästare Kristina Björk började använda sina gröna fingrar och sitt kunnande här, har den här platsen blivit en praktträdgård. Det är med stor känsla hon har valt växter, både köksträdgårdsväxter och vackra prydnadsväxter. Det pratas ofta om att mat och trädgård allt mer växer samman. Här kan man verkligen tala om perfekt kombo - god mat och en fantastisk trädgård!

Kommentarer
Postat av: Meta

Men oj då det där har jag missat. det måste bli ett besök näsa gång i stan.
Tack för tipset. Tänk man lär sig alltid nåt nytt
på Bloggen
Ha nu en fin och skön fortsättning på sommarveckan
Kram Meta

2016-07-18 @ 23:00:45
URL: http://blommorochsantmedkoloni.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Ja det måste du besöka Meta! Ha det fint du också!

2016-07-19 @ 16:27:03
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh vilken fin plats :)

2016-07-20 @ 17:21:41
URL: http://www.saramadeleine.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0