Site Meter

Far och dotter vandring på Djurgården

 
 
3 juli 2016
 
 
Så blev den då äntligen av, far- och dotter vandringen, i några av Djurgårdens gröna rum! Min dotter och jag mötte upp Glenn och hans dotter - som är min dotters halvsyster - vid Rosendal den här fina julidagen. Vi började vid Rosendals slott där sommarblomskompositionen i år är extra fin. Högsta betyg till trädgårdsmästare Cecilia! Växtlistor finns här!
 
 
 
 
Vi fortsatte upp till Rosendalsterrassen där schersminerna lyser och doftar som bäst nu och sommarblomsplanteringen runt dammen börjar blomma allt mer, men det dröjer innan den tänkta prakten visar sig fullt ut! (jag återkommer med bilder då).
 
 
Vid Rosendals trädgård tog vi en kort fikapaus bland vackra rosor, bland annat Alchymist.
 
 
När vi kom fram till Pris Eugens Waldemarsudde hade vi turen att få se mängder av vackra segelbåtar som passerade. Här på den övre terrassen brukar det alltid planteras pelargoner, men i år finns här i stället sommardahlior! Det blir nog fint det också!
 
 Klätterrosen American Pillar
 
 ...och äntligen var ´´Tänkaren´´ tillbaka efter ha varit utlånad till olika utställningar!
 
Vi avslutade vår härliga dag med mat på Café Ektorpet och jag tror att vi alla fyra tyckte att det här var riktigt trevligt! 

Kommentarer
Postat av: Olof Torvestig

Härliga bilder som vanligt! De vackra gamla segelbåtarna deltar i ÅFOffshore race (hette tidigare Gotland Runt) som startade utanför Skeppsholmen idag.

2016-07-03 @ 22:12:36
Postat av: Meta

Ja men du det låter som en perfekt dag. Sol till på köpet. Den har ni nog stulit från oss här i Jönköping regn i form av skyfall har det varit de sista dagarna.
Vilka underbara rabatter. När jag ser sånt då önskar jag mig större tomt än min kolonin på 300 kvm. Ja ja så får det vara.
Ha nu fler fina dagar
Kram Meta

2016-07-04 @ 22:12:02
URL: http://blommorochsantmedkoloni.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0