Site Meter

Semester hemma i Stockholm - fredag

 
Finlandsfärjans tutande i dimman ute på Lilla Värtan väckte mig och jag rusade ut i morgonen för att fånga solen och dimman. Jag somnade om och vi åt frukost ute på altanen några timmar senare! Ännu en dag med värme och sol och jag kan verkligen inte klaga på semestervädret. Jag tog Lexus på en morgonrunda innan vi gav oss av mot Vaxholm, staden som jag försöker att besöka åtminstone en gång om året. Den här semesterveckan skulle ju handla om min tid i Stockholm, men idag letade vi oss ut från tullarna och begav oss några mil åt nordöst. Där ute på Rindö, som ligger just utanför Vaxholm, gjorde jag min militärtjänst på 70-talet och äntligen fick jag berätta lumparhistorier för Cissi! Häpp!
 
Först stannade vi dock vid Bogesunds slott som liknar en gammal medeltida borg. Läs mer om slottet här!
Vi gick en stund i den engelska parken där stora mäktiga bokar bildar vackra gröna salar. I Vaxholm började vi med att äta lunch vid underbara Hembygdsgårdens Café, varifrån man har utsikt över den livliga sjötrafiken. Mätta och belåtna vandrade vi lite i den hemtrevliga lilla staden och återvände faktiskt sedan till hembygdsgården för att fika innan vi återvände till Stockholm.
 
Ännu en fantastisk semesterdag!
 
Det blev en hastig semesterdagbok idag eftersom jag ska återvända till Blockhusudden nu för att njuta av den vackra, varma augustikvällen...!
 
I morgon väntar något spännande!
 
Den här boken har jag fotat många gånger, på grund av den grova trotsiga grenen som tävlar med trädets stam om att vara kraftigast!
 
Hembygdsföreningens café
 
Hembygdsföreningens café från ovan!
 
Fin plantering vid hamnen
 
Ett besök hos Lena Linderholm är obligatoriskt...
 
Torget
 
Vi besökte Hembygdsföreningens café två gånger och så här kan det gå när jag ska bjuda på fika! Trångt och inga avlastningsytor när man skulle hämta kaffe skapade ett mindre kaos. Plötsligt började brickan som jag höll i med en hand att svaja och flaskan föll över den vackra bakelsen, kaffekoppen välte och jag lyckade ställa brickan på en kran där vattnet började rinna. Jag tog mig till bordet där Cissi väntade och sa ´´Säg ingenting´´ !
 
Cecilia köpte några goda Vaxholms-öl till mig!
 
Så här började morgonen på Blockhusudden. Solen hade varit uppe ett tag när jag vaknade av en Finlandsfärja som tutade i dimman på Lilla Värtan och jag rusade ut för att söka lite morgonmagi.
 
 Den här morgonen fanns både Cecilia och Lexus vid frukostbordet på Blockhusudden!
 

Kommentarer
Postat av: Yvonne Wild

Smultronställen allihop!

2016-08-27 @ 20:44:42
Postat av: Hasse Wester

Ja det är fint i Vaxholm Yvonne!

2016-08-28 @ 11:22:08
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0