Site Meter

Vild vår i Göteborg

 Hepatica x media 'Ballardii' i Botaniska trädgården
 
Det utlovades vild vår i Göteborg och vem vill missa det! Cissi och jag tog tåget ner till ´´Götet´´ för att få uppleva det vilda och vi blev inte besvikna! När vi klivit av det röda fina tåget vid Centralstationen, satte vi genast kurs mot Trädgårdsföreningen. Jag har besökt platsen ett antal gånger men aldrig så här tidigt på året och kanske att det var något för tidigt. Visst hade vi velat se mer blommor i den vackra trädgården, men när vi hittade ett gäng magnolior som stod i full blom, så fylldes våra trädgårdshjärtan med kärlek. För att föreviga vårt aprilbesök här så tog vi några selfies - utan att skämmas! 
 
Vi tog spårvagn 7 till Botaniska trädgården och hade tänkt att äta lunch i restaurangen, men den var stängt på grund av renovering. Vi räddades av ´´korvgubben´´ som stod utanför entrén. I botaniska trädgården blommade det desto mer och backarna var fyllda av vårblommor. Det blev nästan svårt att ta in allt det vackra efter ännu en seg, mörk vinter och jag tappade nästan andan av haven av vitsippor, nunneört, scilla, narcisser mm. Vi hade svårt att lämna de vackra blommande slänterna, men till slut vandrade vi upp till Japandalen för att känna av stillheten.
 
Det blev en fin vistelse i Göteborg och den vilda våren tilltalade oss! 
 
 
Dentaria glandulosa i Botaniska trädgården
 
Cecilias glädje över att den blommande våren är här på allvar! Botaniska trädgården.

 
Botaniska trädgården
 
Selfiepinnefotografering i Trädgårdsföreningen
 
Trädgårdsföreningen
 
 Vi trivdes under magnoliaträden i Trädgårdsföreningen!
 
På återseende Göteborg

Kommentarer
Postat av: Meta

Undrar egentligen om det finns någon mer efterlängtad årstid än våren. Och som den levererar.Det går inte att säja annat än att det är magiskt när natur och människor får samspela som det här du visar. lite mer söder ut och våren är lite längre kommen.Idag har jag en solig dag det innebär målning på kolonin. Härligt.
Ha en fortsatt fin mitt i veckan
Meta

2016-04-20 @ 07:36:44
URL: http://blommorochsantmedkoloni.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Ja visst är det en ljuvlig tid Meta! Ha det gott du också!

2016-05-03 @ 15:00:07
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0