Site Meter

Örebro stadspark 2015

 
Som vanligt när jag är ute och reser i Sverige så stannade jag till vid Örebro stadspark, som jag tycker är en av Sveriges vackraste stadsparker och jag tror inte att det finns någon annan stadspark som är så välskött. Jag skulle även vilja besöka parken vid andra tidpunkte på året, som på våren och under bästa tiden för rosorna, eller under hösten när träd och buskar bjuder på vackra höstfärger. Jag gick en timma här och njöt och funderade om rosenträdgården har utökats med fler gammeldags rosor? Trots september så blommade flera rosor fortfarande vackert. 
 
Det som skiljer Örebro stadspark från andra parker är den långa blomstergatan med sommarblommor. Här bjuds man på olika teman varje år i färg och form och det är alltid lika spännande att se årets tema. I år gick planteringarna i ljusa lugna färger. Vitt, lila och rosa. Lugnt och vackert. Tyvärr hade det senaste kraftiga regnet gjort att petuniorna gjort sitt för i år. Något annat som utmärker Örebro stadspark är det många, vackra och mycket välskötta idegranshäckarna som skapar många olika rum och idag träffade jag Helena som putsade häckarna vid den långa blomstergatan. Hon berättade att häckarna klipps en gång om året och under våren när tjälen fortfarande är kvar i marken och vårsolen blir för stark mot häckarna - så täcker de alla häckar med väv under några veckor.
 
Om jag tidigare under resan gav Sofiero högsta betyg så får trädgårdsmästare/trädgårdsarbetare högsta betyg även här! Hit kommer jag alltid att återvända. 
 
 
 
Här kommer några olika teman vid blomstergatan under mina tidigare besök:
 
2008
 
2010
 
2011
 
2012
 
2013

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0