Site Meter

Solens, värmens och kvinnornas dag på Söder

 
8 mars 2015
 
 
En stilla vandring runt Södermalm i årets första riktiga vårvärme, nästan 16 grader varmt i Stockholm och så hög temperatur har det inte varit i huvudstaden den 8 mars sedan mätningarna började år 1756. Mitt knä höll och jag ser framför mig många och långa vandringar framöver. Vid Årstaviken hade fler än jag kommit på idén att vårvandra, jag som trodde de flesta satt hemma för att se vilken norrman som skulle vinna Vasaloppet!
 
 
Mosebacke torg med den gamla telefonkiosken och Ferdinand Bobergs vackra vattentorn från 1896. Torget som av stadens medborgare 2006 utsågs till Stockholms vackraste torg.
 
Cornelis intensiva blick mötte mig vid hans park uppe på Mäster Mikaels gata. I parken finns sedan 2007 en staty föreställande Vreeswijk av Bitte Jonason Åkerlund
 
Tornet i Sofia sträcker sig mot himlen, som Winnerbäck sjunger.
 
I det gröna huset i de vita bergen bodde Carl Anton tidigare.
 
Astri Taubes ´´Elsa Borg´´ under magnoliaträdet har blivit påklädd som så många statyer då och då blir i staden. Jag tycker att det är ok att ge dem en mössa eller en halsduk ibland, men ge f-n i att måla mustascher eller på annat sätt förstöra dessa verk!
 
Vitabergens Magnolia kobus gör sig redo för våren och till Magnoliafesten i slutet av april!
 
Här bodde han några år på 1970-talet. Det var här Ulf Lundell skrev ´´Jack´´! Stugan nedanför Sofia kyrka hyrde han i andra hand av sin vän Joakims berömda far fotografen Christer Strömholm!
 
´´Hunden´´ rastades i vårsolen!
 
På Mariatorget hamnade jag mitt i ett rosa hav av ballonger och ´´Matcho-Tor´´ i den ännu torrlagda fontänen hade klätt sig passande denna internationella kvinnodag! Det bjöds på musikunderhållning och tjejerna trummade så att billarmen tjöt och det var en trevlig stämning. Det var inte bara på grund av kvinnodagen som stämningen var god här uppe på söders höjder idag - igår gick vi ju vidare i Svenska cupen genom att slå ut AIK! Häpp!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0