Site Meter

Stockholms vita rum

 
12 januari 2015
 
 
Snön yrde över stan när jag tittade ut från min varma lägenhet i morse och det var upplagt för en innedag med boken i soffan, mycket kaffe och med täcket uppdraget till hakan. Men jag längtade ut på vandring, så jag kastade mig ut bland folk i yrsnön. Jag klev av tunnelbanan vid Odenplan som så många gånger förr och vandrade Drottninggatan ner mot stan, med fotostopp vid Observatorielunden, Tegnerlunden och Centralbadets trädgård , som så många gånger förr! Tanken var att fånga parkerna insvepta i gnistrande vit nysnö, men värmen bland husen i stan gjorde att träden inte riktigt ville klä sig i vitt. Det ska mycket till innan jag kallar vinterdagar för vackra, men mycket nysnö i trädgårdar och parker kan få mig att gilla!
 
Det var fint att se sjöfåglarna äta sig mätta vid Strömmen där snön föll tungt och blötte ner kameran. Det blev hastiga plåtningar. Inne på Bollhustäppan i Gamla Stan var ´´Pojken som tittar på månen´´ vinterklädd i stickad mössa och halsduk. Snyggt! Jag har berättat om honom förr - Sveriges minsta offentliga staty som är 15 cm hög och restes här 1967. Han blir klädd av hemliga beundrare och många offrar pengar till pojken samtidigt som man klappar på hans blankslitna huvud för att önska sig lycka i livet. Innan jag åkte hem handlade jag mat vid Munkbrohallen vid Gamla Stans tunnelbanestation.
 

Nu har jag inlett mig 45:e arbetsår och kämpar vidare med halvtrasigt knä, men med en stark längtan till våren och att få sätta fingrarna i jorden igen. Arbetsresorna går fortfarande i mörker både till och från slottsparken. Det dröjer ett tag till innan man märker att det blir ljusare. Arbetet består i att klippa mer mängder med vilda buskar, slån, vildrosor, hagtorn mm. för att öppna upp för ännu vackrare utsikt mot sjön. Det finns tillräckligt med blommande vilda buskar runt slottet.

 

Sedan fångade jag upp på Facebook att AoT:s chefredaktör och förläggaren till min bok, Viveka Ljungström nu själv ger ut en trädgårdsbok tillsammans med trädgårdsarkitekten Karin Janrik. Boken som heter ´´Vackrare trädgård med arkitektens verktyg´´ kommer till försäljning på nätet den 3 mars. Lycka till med boken!

 

 

På tavlan står det vilka vi är!
 
´´Pojken som tittar på månen´´ var ordentligt och vackert klädd på Bollhustäppan i Gamla Stan där han suttit sedan 1967.
 
Fiskare på Strömparterren
 
Där borta! Säger Karl XII i Kungsträdgården
 
Observatorielunden
 
Centralbadets trädgård
 
 Gatstenarna var som konstverk!
 

Kommentarer
Postat av: Janicke

Åh så vackert! Underbart fint med den grå färgskalan och med få eller inga andra färger. Truten på tavlan är suverän!
Har du lust så kolla här
http://janicke365.blogspot.se/2014/12/306365-krok-146.html

2015-01-11 @ 18:28:54
URL: http://janicke365.blogspot.se/
Postat av: Hasse Wester

Wow, vilka fina bilder på din blogg Janicke. Visste inte att du hade en blogg...!

2015-01-11 @ 18:46:42
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anita

Du hittar alltid så fina och härliga detaljer. Tavlan med fåglar där en mås satt sig lite lägligt, pojken i gul mössa och halsduk och gatsenarna. Konstverk som jag bara sitter här och njuter av.

Ha det bra och kör försiktigt i vinterväglaget till och från slottsparken.
/Anita

2015-01-12 @ 11:17:22
URL: http://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Janicke

Tack Hasse!
Jodå jag fotar en hel del och du är en av mina inspirationskällor. Dock långt kvar innan jag ens kommer i närheten. Men roligt är det!

2015-01-12 @ 12:52:07
URL: http://janicke365.blogspot.se/
Postat av: Hasse Wester

Fint att du gillar Anita! Ha det gott du också!

2015-01-12 @ 21:16:37
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Du har en fin känsla i dina bilder Janicke!

2015-01-12 @ 21:17:01
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0