Site Meter

En halv miljon i kö för en hyresrätt i Stockholm

Tranebergs strand, ett stenkast från mitt näste.
 
 
Vi har fått en ny gratistidning här i Bromma och tidigt nu på lördagsmorgonen så damp det nya numret ner på hallgolvet. Tidigare har den fruktansvärt tråkiga ´´Mitt i´´ varit den enda Brommatidningen och senaste tiden har den hamnat direkt i tidningsinsamlingen, utan att ens ha öppnats här hemma.
 
Efter att ha läst några nummer så tycker jag att nya ´´Bromma Tidning´´ känns mycket bättre. I dagens tidning läser jag att bostadskön till en hyresrätt i Stockholm har en kö på 472 000 personer. Många vill som vanligt ha en lägenhet i innerstaden, men att få en hyresrätt inom tullarna kan bli en mycket lång väntan, eller stanna vid en dröm, som Natalie Nordenswan skriver i artikeln. 
 
Vad jag inte visste var att om man över huvud taget ska få en chans till en nyproducerad och svindyr lägenhet, så behöver man en bruttoinkomst som är tre gånger årshyran. En normalhyra för en 3:a ligger på ca 15 000 i månaden, vilket gör att man behöver en årsinkomst på 540 000 kronor. Läs artikeln här!
 

Jag känner mig trygg och lugn i mitt näste där jag bott sedan 1987 och mina planer att byta bostad har jag nu helt lämnat.
 
Den här snöregniga lördagen tänker jag inte lämna lägenheten!
 
 Soundtrack från gårdagskvällens film...

Kommentarer
Postat av: manfred.tilge

Hur hade situationen varit utan miljonprogrammet?!
Det behövs ett nytt sådant, modifierat sådant...

2015-01-31 @ 12:58:40
Postat av: Hasse Wester

mm men miljonprogrammet klingar illa i mina öron Manfred. Men som du säger så skulle man idag säkert bygga på ett helt annat sätt. Att det behövs mer bostäder är ju helt klart!

2015-01-31 @ 13:17:28
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0