Site Meter

Trollhasseln ger hopp om våren!

 
Med februari kommer ljuset tillbaka och det känns hyfsat hoppfullt trots allt. Vore det inte för värken i kroppen så skulle jag vandra runt Stockholms öar och leta vårtecken varje ledig stund. Nu ligger jag lågt ett tag och försöker återhämta mig, men jag var ändå tvungen att idag besöka Japanska dammen i Bergianska trädgården för att se om trollhasseln hade börjat blomma. Redan på långt håll såg jag de trassliga blommorna lysa gult mot snön och vårpulsen ökade genast en aning. Äntligen fick jag fingra på min kamera igen. Den har legat nedpackad nästan hela vintern. När jag lade ut den här översta bilden på bokens Facebooksida så blev den genast väldigt mycket gillad. I skrivande stund över 800 gillare. Alla väntar på våren!
 
Nu måste jag bara få ordning på kroppen så att jag kan fortsätta att välkomna våren med kameran. Rapporter om blommande snödroppar och vintergäck kommer hela tiden och i slutet av nästa vecka ska det bli 6-7 grader varmt säger SMHI. Snart är det även dags för fruktträdsbeskärningen på jobbet. Nu tillbaka till massagekudden...!
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Karin Rickardsson

Vilka vackra vårliga bilder. Trollhasseln är verkligen underbar och så vacker när den tecknar sig mot den klarblå himlen.
Allt gott! Anna-Karin

Postat av: Hasse Wester

Ja visst är den vacker Anna-Karina och nu när vi är helt utsvultna på blommande växter utomhus så är den extra värdefull! Allt gott till dig också!

2015-02-16 @ 10:00:48
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Luna Ek

Underbart du fångat den gula Trollhasseln här. Jag tog en bild på en utslagen trollhassel i lördags i Göteborg men där fanns ingen vit bakgrund och inte ett sådant ljus.
Hoppas du kryar på dig snart. Vet hur det är med utslitna leder, men det går i skov som tur är.
Hälsningar Luna

2015-02-16 @ 18:23:04
URL: http://lunasblogg.net
Postat av: Hasse Wester

Tack Luna Ek! Ja jag drar mig in i det längsta att byta ut knälederna.

2015-02-16 @ 19:51:03
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0