Site Meter

Utsikt från Kastellet

 
Idag klättrade jag upp i torn igen och fick lov att ta bilder från terrassen på Kastellet. Hela den här byggnaden från 1848 är idag en anläggning för konferenser och fester och på min väg upp för trapporna smög jag försiktigt förbi ett möte som verkade väldigt viktigt. För min egen del var det viktigt att inte morgonens störtregn skulle återvända och göra det omöjligt att plåta. Men vädret var hyfsat under mitt besök. Tyvärr gör sig inte de här bilderna i en blogg utan behöver ses i större format för att komma till sin rätt. 
 
Allra högst upp där örlogsflaggan hissas och halas varje dag, kom jag tyvärr inte idag. Den flaggan har hissats på den här platsen sedan 1660-talet och 300 år senare hissade min bror den här flaggan när han gjorde lumpen på Skeppsholmen. Även min far gjorde sin militärtjänstgöring på Skeppsholmen på 1940-talet. 
 
Katarina kyrka på Söder.
 
Vasamuseet och Nordiska museet på Djurgården.
 

Kommentarer
Postat av: brittmari

Du hittar fantastiska utsiktspunkter som ger nya perspektiv på vår vackra huvudstad. Kastellholmen ligger verkligen placerad på första parkett med utsikt åt alla håll man vill se...och det vill man. Jag satt på de yttersta klipporna en dag i somras och njöt av att se Djurgårdsfärjorna som rundade udden och slogs av att här satt jag - mitt i en brusande storstad - men utan trafikbuller och stress.

2014-10-08 @ 22:58:12
Postat av: Hasse Wester

Ja visst är det fint att sitta där på berget Brittmarie! Stockholm är ju inte bara trafik och stress!

2014-10-09 @ 16:42:36
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0