Site Meter

Randomresorna i Sverige.

 
 Snart är det dags att kasta pil på Sverigekartan igen, för att hitta en ny ort att besöka under våren 2015. I fyra år har Ingela och jag besökt de platser som pilspetsen bestämt och det här är verkligen ett spännande och intressant sätt att se vårt land. Alla platser har haft något fint eller intressant att visa oss och det är alltid lika spännande när vi närmar oss målet. En viss research av platsen sker hemma på kammaren, men vi låter oss även överraskas. 
 
En av de personer vi träffat under våra resor var kassörskan i livsmedelsbutiken i Mangskog, som sa att håret reste sig på armarna på henne när jag berättade att just Mangskog, av alla Sveriges orter (söder om Uppland) slumpmässigt hade blivit vald för årets randomresa...!
Att ´´Gubben i stugan´´ bodde i närheten av Gonäs, var stort och att Mangskog var så vackert eller att blogg/Facebook-kompisarna Eva och Johnny bodde bara några kilometer från Häckeberga, det hade vi ingen aning om! Det är alltid roligt om det finns någon spännande histora kring platsen eller att det finns något kulturellt att besöka, eller att någon känd person har anknytning till platsen!
 
Det är kamrat J på jobbet som är enväldig domare när pilen ska kastas och han påstår att det inte gick helt rätt till förra året då pilen hamnade mitt på ett slott i en sjö i Skåne, men jag förstår inte vad han menar. Hur som helst så sker pilkastningen om en vecka, sjukligt noggrant bevakad av domaren. Jag har ju ögonbindel på mig när jag kastar och förstår inte hur jag skulle kunnat fuska. Jag dras till slott helt enkelt! Helst vill jag att pilen i år ska hamna på Kinnekulle eller Västkusten, men det kan bli vilken lite by eller stad som helst söder om Uppland. Den 23 oktober vet vi svaret!
 
I år har jag valt ut 6 landskap där ett av dem dras som vinnare och vars karta jag sen ska kasta pil på, för att få fram en ort. Det är Halland, Bohuslän, Västergötland, Östergötland, Blekinge och Öland.
 
Svenska Turistföreningen hade planer att förra året skriva om vårt sätt att se landet, men det blev till slut ingen av med det. Vi får väl marknadsföra årets resa lite bättre helt enkelt!
 
 
Klicka på länkarna nedan om ni vill se orterna!
 
2015 - ?
2014 - Häckeberga i Skåne
2013 - Asa i Småland
2012 - Mangskog i Värmland
2011 - Gonäs i Dalarna
 
 Självklart har vi en mycket mer detaljerad karta vid pilkastningen, där den allra minsta byn finns med.


Kommentarer
Postat av: Eva

Eftersom det väl inte är någon chans/risk att du hamnar i närheten av oss igen föreslår jag att du kikar lite under ögonbindeln och syftar med pilen lätt åt vänster så hamnar du kanske hos Hannu!
Kram och lycka till!

2014-10-12 @ 16:09:18
Postat av: Hasse Wester

Det var verkligen trevligt hos er Eva och pilen får gärna hamna rakt ner i era snöbollsbuskar!

2014-10-12 @ 19:00:32
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Mariana

Ser med spänning fram mot det nya resmålet!!

2014-10-12 @ 19:34:13
URL: http://ms-design.se
Postat av: Hasse Wester

Jag också Mariana! Vem vet, det kanske blir Österhaninge!

2014-10-12 @ 19:43:54
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Mira

Kastar du om ifall pilen hamnar på Överjärna?

2014-10-14 @ 16:09:45
URL: http://mirasmirakel.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Den kommer inte att hamna där Mira. Jag har valt bort landskap som ligger för nära och de som vi redan har randombesökt. De landskap som gäller är Halland, Blekinge, Öland, Västergötland, Bohuslän och Östergötland. Se Facebook....

2014-10-14 @ 16:27:56
URL: http://gardener.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0