Site Meter

La Cantina de Palo Alro - Barcelona

 
 Barcelona är inte direkt känd för fantastiska parker eller trädgårdar, även om man kan hitta flera vackra gröna rum i denna spännande favoritstad. Vi läste om ´´Secret gardens´´ innan resan i början av maj 2014 och fann då denna otroliga plats. I byggnaden från slutet av 1800-talet låg tidigare en läderfabrik och det var den spanska konstnären och animatören Javier Mariscal som 1993 upptäckte den gamla nedlagda fabriken i en sliten del av Barcelona. Trädgården är ett verk av designern Javiers vän José Farriol som första gången kom till den här platsen och fick uppdraget att skapa något grönt. 
 
Idag är byggnaderna ett konstnärligt och kulturellt centrum som grundades 1997 och här finns även en lunchrestaurang där man kan äta mycket god ekologisk mat till bra pris. Men det var den hemliga trädgården som lockade oss hit. Utanför området finns inga vägledande skyltar och vi undrade först om vi verkligen hade kommit rätt. Väl inne i trädgården kom den ena överraskningen efter den andra. Först den lummiga lilla trädgården med enkla trädgårdsmöbler, en stilla porlande fontän, bananplantor och en precis lagom vild vegetation vid sidan av de stora byggnaderna. Den häftigaste upplevelsen var när vi kom in på gården där enorma klätterväxter klädde in hela fasaderna, med en växtkraft som jag aldrig tidigare sett. Det är svårt att förklara känslan, men bilderna kanske kan visa på något sätt. Här växte många sorter av vinrankor, bougainvillea, jasmin, klättervildvin, rådhusvin och klättrande ficus. En trädgårdsmästare vattnade växterna och det var en skön och stillsam atmosfär här inne på den gamla fabriksgården. 
 
Trots att den här trädgården huvudsakligen klättrar på väggarna så är det en av de häftigaste trädgårdsupplevelser jag varit med om.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anita

Wow ... helt otroligt. Tur att det finns någon som klipper hål för fönstren och dörrarna. Förstår att det var en häftig upplevelse. Växtkraft är en av den starkaste krafterna.

Önskar dig en skön midsommar!
/Anita

2014-06-19 @ 11:02:29
URL: http://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Hasse Wester

Trevlig Midsommar till dig också Anita!

2014-06-20 @ 08:50:05
URL: http://slottstradgardsmastaren.blogspot.se/
Postat av: Sofia

Hoppas att du har det alldeles väldigt bra och fin midsommar till Dig.

/Sofia L.

2014-06-20 @ 16:18:59
URL: http://www.missgerda.com
Postat av: Marina Rydberg

Vilka fantastiska vinytor- otroligt!

2015-09-20 @ 17:27:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0