Site Meter

Vin från Iniesta och himlen därtill.

 Vackra födelsedagsblommor från dottern!
 
 
 Att fylla 60 blev inte det minsta ångestfyllt, utan bara mysigt och trevligt! Min dotter, Ingela och jag åt en god lunch och drack Champagne, 26 våningar upp i den gamla skatteskrapan på Götgatan. Höghuset som nu för tiden inrymmer studentbostäder och en supermysig restaurang och bar på översta våningen ´´Och himlen därtill´´ med en fantastisk utsikt över Stockholm. Vi njöt några timmar där uppe den här första aprildagen som utanför bjöd både på snö, regn och solsken. Ett typiskt aprilväder alltså, eller som Uffe sjunger ´´April är en kär och nyckfull vän´´.
 
 
 
Dom som känner mig vet att jag gillar fotboll och att FC Barcelona är klubben i mitt hjärta. Min dotter är minst lika intresserad av den katalanska klubben och i början av maj åker vi ner för att se en match igen. Dotterns present blev en överraskande och underbar kombo. Fotboll och vin!
 
En av de världsspelare som har förgyllt många av mina fotbollsstunder, är mittfältaren Iniesta. Jag vet ingen som spelar fotboll så vackert och att han under de senaste matcherna har överglänst Messi, säger väl en hel del om hans kvaliteter.
 
Under fotbolls-VM 2010 spelade Spanien final mot Holland och vid full tid stod det fortfarande 0-0. Det blev förlängning och när det endast var 4 minuter kvar av förlängningen och straffläggning väntade - i den 116 minuten - stänker Iniesta in bollen i nätet och Spanien blir världsmästare. När han i glädje sliter av sig matchtröjan, ser hela fotbollsvärlden trycket på hans undertröja -  ”Dani Jarque, siempre con nosotros” - som betyder ´´Dani Jarque, du är alltid med oss´´. Han var Iniestas kompis som spelade i den katalanska stadens andra lag Espanyol och som 26 år gammal dog i en hjärtattack året innan. Ett fint sätt att minnas och hylla sin bortgångne vän.
 
Den ödmjuka och stillsamma Iniesta, har nu också startat upp en vingård i byn där han föddes och på så vis skapat arbete åt många bybor. Min fina dotter beställde en låda med blandade viner från Iniesta till min födelsedag och jag blev så oerhört glad! Ett av vinerna heter ´´116´´ som var den minut då han avgjorde VM-finalen! Idag har jag smakat ett annat av Iniestas vin som var helt underbart gott! Tack kära dotter.
 
Att jag sedan fick biljetter till Uffekonserten på Skansen i augusti av Ingela gjorde att dagen blev helt perfekt! Tack fino!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Henrietta

åh vad fina blommor, och annars också väldigt fina och mysiga bilder!

2014-04-02 @ 17:20:14
URL: http://ettass.blogg.se
Postat av: Hasse Wester

Tack för besöket Henrietta!

2014-04-02 @ 17:38:36
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Mariana

Ett stort Grattis!!!
Vilka fina presenter du fick!
Nästa år är det dags för B
En stor grattiskram
M&B

2014-04-03 @ 20:20:18
URL: http://ms-design.se
Postat av: Hasse Wester

Tack så mycket Mariana!

2014-04-05 @ 09:38:22
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0