Site Meter

Hamling inne i Botkyrka kyrkogård

De här träden, ca 225 st mestadels lindar, har hamlats i vinter här i Botkyrka kyrkogård. De träden som är knuthamlade far inte illa av den beskärningen eftersom beskärningssåren blir små. De äldre träden som blivit hamlade och har stora beskärningssår ser på vissa håll mycket dåliga ut. Möjligen var en hamling enda sättet att få dem att få vara kvar här på kyrkogården. De träden utgjorde helt klart en stor risk innan hamlingen.

När det gäller träd i den här miljön så kan de omöjligt få växa fritt. De skulle då skugga hela begravningsplatsen och några blommor skulle inte trivas under täta trädkronor. En knuthamling i det här läget är helt ok tycker jag.
Jag passerar den här platsen varje dag och jag kommer att fota träden igen på sensommaren när de grönskar.


Kommentarer
Postat av: Jennika

I Eriksbergs slotts barockträdgård togs för några år sedan alla urgamla lindar bort. Efter noggranna förberedelser planterades nya, unga friska. Jag tror att varenda träd har klarat sig. Åker förbi där flera gånger varje dag, tycker att de redan pryder sin plats bra. Råkade komma förbi med kameran när de planterades, så jag har mängder med bilder.

2012-03-19 @ 19:45:45
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Jennika: Jag har läst om det och i flera år har jag tänkt besöka parken som jag aldrig varit i. I sommar måste jag åka dit. Kul med bilderna vid planteringen, jag kanske kan få låna en om det blir ett blogginlägg i sommar?

2012-03-19 @ 19:48:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0