Site Meter

Gladgul
Simpla påskliljor med stark gul färg brukar skrämma bort de riktiga trädgårdsnördarna som samlar på Fritillaria och Helleborus. Fritillaria och Helleborus är fantastiskt vackra och jag är inte heller någon älskare av dessa sprakande påskliljor som säljs överallt, t.o.m. i Pressbyrån, tror jag.
Men när april är så här fruktansvärd långsam som i år, då får påskliljorna lysa hur starkt de vill. Jag gillar!

Som sagt så släpar sig april fram och det förändras inte så mycket i parken från den ena dagen till den andra. Jag går där och tittar på min drömhörna och i de andra perennplanteringarna och bara väntar på att de tidiga perennerna ska sätta fart. Det är sju månader sedan träd och buskar hade gröna blad. Det räcker nu! Vi orkar verkligen inte vänta längre. Det sägs att det ska bli varmare till helgen och jag hoppas att det stämmer eftersom jag vill ut på vårvandring!

Arbetet idag började med att jag såg över sådden av mina sommarblommor och sådde idag luktärter och en mörk praktvädd som heter ´Black Knight´ som jag tänkte ha som kompisar till den vita rosenskäran i sommar. Den blomma som jag ägnar mest tid åt och skämmer bort mest, är blomsterkörveln som jag verkligen tror på. Den växer vild bland olivlundarna i södra Europa och även om jag saknar olivlundar i min trädgård så vet jag en bra plats åt dem. Plantorna är fortfarande lite veka men jag tror att jag ska få fram ett gäng tills de ska planteras ut i slutet av maj.
Jag har även kört på mer av den underbara kompostjorden till flera olika planteringar och bättre jord går inte att få.

När jag inte jobbar så funderar jag lite på Google och jag har fått hjälp av några fantastiska personer som vill hjälpa mig att komma tillbaka i Googles träfflistor igen.
Annars gläds jag åt ett beslut som kom igår och ikväll ska jag se om Barcelona kan nå en finalplats i Champions league även i år.
Torts att april gör mig otålig så är det ju en magisk tid när de första blommorna letar sig upp över fjolårsgräset.


Blåsipporna börjar se lite rufsiga ut nu och det är dags för vitsipporna att ta över huvudrollen i backarna runt slottet. Det tar nog några dagar till innan de stora haven av vita sippor lyser upp markerna.


Druvflädern börjar blomma.


Morgonen var dimmig och morgontemperaturen passar ännu inte till frukostfika utomhus när vaktis och jag startar upp dagen klockan sex.Kommentarer
Postat av: Marie Lithén

väldigt glatt:)men sippor så mycket vackrare

2012-04-24 @ 21:12:55
URL: http://lithenstradgard.blogspot.com
Postat av: Andreas

Härliga bilder. Av någon anledning gillar jag blåsippan bäst fast den ser lite sloken ut.

2012-04-24 @ 22:14:50
URL: http://www.markiser-persienner.se
Postat av: Eva

Det ska bli roligt att höra hur du lyckas med blomsterkörvel. Jag sådde två påsar med frön och tre styck behagade gro! Förälskade mig i den vackra blomman förra sommaren, men hon verkar vara en kinkig dam som inte vill trots värme och ompyssling. Nu har jag fått en omgång "hemmaskördade" frön av Prästgårdseva, får se om de har större groningsförmåga.

Må så gott.

Eva

2012-04-25 @ 10:38:50
URL: http://skogseva.blogspot.com/
Postat av: Katharina Berg

Jag älskar alla blommor nu på våren. Har väl extra stort blomsterbehov just nu, för annars tar jag inte in gult i min trädgård. Men vitsipporna är och förblir min älsklingsblomma nummer 1!

2012-04-25 @ 18:26:51
URL: http://tradgardsalskare.blogspot.com/
Postat av: Marion

Ha! Nu lärde du mig något nytt... Duvfläder har vi lite här och där men vad det hette visste jag inte förrän nu. Tack!

2012-04-25 @ 19:10:25
URL: http://wivikens.blogg.se/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Marie: Visst är det!Andreas: Jag älskar vitsippor men på den här bilden gillar man blåsippan...jag håller med.Eva: De ser lite veka ut men växer till sig för varje dag. Jag har väl 25 st nu ungefär. De är riktigt vackra de där kompisarna!Katharina: Vitsipporna slår det mesta i blomväg ja...Marion: Inte Duvfläder utan Druvläder. Men passa dig...de är giftiga!

2012-04-25 @ 19:53:20
Postat av: Marion

Tack igen! Giftiga hade jag nästan räknar ut, Vi har dem i hästhagen bland annat, hästarna rör dem inte och ingen äter bären. Brukar signalera giftigt...

2012-04-26 @ 16:38:14
URL: http://wivikens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0