Site Meter

112 600 vårblommor

Sommarblommor 2010, färgtema blått, lila och vitt.

Nu i vecka 18 kommer 112 600 vårblommor att planteras i rabatter och urnor i Stockholm. Jag läser i ´´Mitt i Östermalm´´ att staden ska prydas med dels penséer men även något annat som man inte vill avslöja.
Vid midsommar byter man ut dessa vårblommor mot 123 800 sommar- och höstblommor. Hemligheterna fortsätter då man inte vill avslöja vilka sorter eller vilka färger som gäller i år.

Men på Östermalms stadsdelsförvaltning avslöjar parkingenjör Magnus Björkman att temat på Östermalm blir rött och vitt. Det kommer att planteras snöflingor, sommarljus, tobaksplantor, petunior, dahlia och alunrot. Inte så jättespännade val kanske men jag väntar och ser hur det kommer att se ut på plats. Härligt med ordentlig satsning i varje fall.


Kommentarer
Postat av: Emma

Intressant att de försöker skapa hype kring urnorna genom att hemlighålla detaljerna. Men det är bara att konstatera att greppet fungerar. Nu vill jag plötsligt veta vilka blommor det blir - fast jag varken bor i Stockholm eller har reflekterat över kommunala blomsterurnor tidigare.

2011-05-03 @ 16:28:24
URL: http://enodlaresdagbok.wordpress.com/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Jag lovar att berätta så fort jag vet Emma!

2011-05-03 @ 17:02:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0