Site Meter

Trädgårdsbesök under 2011



Snön fullständigt vräker ner över huvudstaden och för att inte tappa hoppet totalt, så börjar jag planera sommarens trädgårdsbesök. Jag har egentligen ingen aning var jag hamnar i sommar men på listan finns platser som lockar mig. Ni får gärna tipsa mig om vackra trädgårdar.
Till hjälp har jag haft boken Trädgårdsguiden där Gunnel Carlsons har valt ut över 600 trädgårdar som står öppna för besök. Nu till oförskämt lågt pris - klicka på länken.

Kommentarer
Postat av: Åsa!

Örtagården i Etelhem har varit till salu, jag vet inte om de fick den såld och hur den drivs vidare, kan höra med mina arbetskamrater om de har någon koll...



Vamlingbo prästgård håller på att rusta trädgården. Jag var där förra hösten, och det såg lovande ut. Du kanske var förbi där vid ditt senaste ö-besök?

2011-01-06 @ 16:55:22
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Leif

Helge Lundströms hus är sålt men det går väl att titta ändå. Hans dotter Emma gav mig lite förslag i min trädgård. Hon bor i Brantevik.

2011-01-06 @ 17:54:32
URL: http://vallby38.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Åsa: Jag har inte varit på någon av ställen faktiskt, trots alla mina Gotlandsbesök. Men det får bli ändring på det.



Leif: Är det? Får kolla upp det där om jag kommer dit då. Brantevik är en pärla!

2011-01-06 @ 20:29:02
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: ananym

God fortsättning på det nya året

från mig som gillar att läsa din blogg

2011-01-06 @ 22:52:18
Postat av: Ramona K

Om du kan tänka dig vända kosan åt andra hållet någon gång: Villa Fraxinus, Höga Kusten. Jag sparade en tidningsutklipp i c a 15 år och för sex år sedan blev besöket äntligen av. Jag älskar dammar och stenar och det var det som lockade mig i bilderna. Att det handlade om granit och att trädgården hade anlagts i samklang med naturen runt omkring var viktiga saker för mig. Trots den långa väntan blev jag inte besviken. Harmoni är det ord som dyker upp främst i huvudet. Även huset smälter in i omgivningarna och trädgården fortsätter därinne. Villa Fraximus är inte en trädgård man besöker för blomsterprakten. Det är helheten och de vilda partierna som imponerar. http://www.villafraxinus.se/

2011-01-07 @ 10:36:15
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

anonym: God fortsättning till dig också!



Ramona K: Jag har så svårt att resa norrut men visst finns det planer och jag ska lägga Villa Fraxinus på minnet. Tack för tipset.

2011-01-07 @ 10:50:46
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0