Site Meter

Omstarten

Omstarten känns fortfarande fräsch och jag är hoppfull inför 2011. Efter tre dagar är allt fortfarande nytt och oförstört. Jag har till och med funnit mig i vintern. Inte för att jag trivs i kylan, men med risk att bli en surgubbe...så ler jag i takt med att snön faller och försöker att inte vara ironisk...
På många trädgårdsbloggar ser jag att man beställer fröer inför våren och jag blir nästan förvånad att jag inte är ensam om att längta. Men det kanske bara är de med skidor på fötterna som inte tänker längre än till nästa gång liften öppnar. Ett bekvämt sätt att leva. När de åkt färdigt så är det vår. Enkelt!
För min egen del börjar jag nog bläddra i de där frökatalogerna när arbetet startar igen nästa måndag.
Under ledigheten har jag bl.a. ändrat storleken på alla bilder i kategorin ´´Dagens växt´´  så att de ska passa in i den nya bloggdesignen, ca. 600 bilder. Egentligen borde jag väl ändra bilderna i alla 2350 blogginlägg, men det skulle kännas som ett sjukligt beteende.
Nyårslöften har jag inte några. Mer än att sköta kropp och själ så gott det går. försöka äta bra...eller bättre och göra sådant som man mår bra av.
Smider lite planer inför säsongen i slottsparken. Får bolla alla idéer med K och J sen. Dricker te och läser 100-åringen och ska väl snart börja ge mig ut på lite vandringar igen. Behöver lite mer ljus först. Men jag fikar mig fram genom stan och fortsätter att njuta av spansk fotboll hemma i soffan. Forca Barca!
Katalogiserat trädgårdsböckerna. Började skriva på en grej...men det stannade av.
Börjar också fundera på vad jag vill göra under semesterveckorna i sommar. Ett tidigt besök på Gotland är planerat. Annars är det öppet för förslag.
Ungefär så är vinterlivet här.
Sveriges högsta hyreshus reser sig på Kungsholmen och blir ett blickfång från min lägenhet. 24 våningar och 82 lägenheter. Jag har inget emot skyskrapan. Den passar där. Men om något liknande skulle byggas inne i city bland våra gamla kyrkor så vore det långt ifrån passande. Se bara på Waterfront, det är inte alls lika högt men har förstört området kring stadshuset.
För ett år sedan


Kommentarer
Postat av: Leif Fryle

På din sommarsemester ska du åka till Pyreneerna. Jag var där förra sommaren. Ätlig mat, gott vin och vackra blomsterängar.

2011-01-03 @ 19:57:10
URL: http://herr-fryle.blogspot.com
Postat av: Lotta

Våren är den årstid vi egentligen längtar efter som mest.. Det är ju då vi lever upp, ljuset kommer, solen börjar värmer oss och naturen vaknar till liv!

2011-01-03 @ 20:26:04
Postat av: Anonym

Låter rätt bra ditt vinterliv, fast du inte gillar snö och kyla. Jag gillar att åka på längden i landskapet just nu, fast mest längtar jag till våren..

ha det gott!

2011-01-03 @ 21:54:03
Postat av: lena birgersson

Skåne och de skånska trädgårdarna ska du åka till några dagar..det är obligatoriskt. Eller hur? Vi kan ju byta lägenhet med varandra några dagar. Vi bor mitt i Lund, nära Botan.

2011-01-03 @ 22:10:37
Postat av: billan

Är det inte läge för en fjällvandring i år?

2011-01-03 @ 22:33:32
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Leif: Aha..jag skriver in det på listan. Tack.



Lotta: Så är det!



Anonym: Jag åkte också skidor på längden en gång. Ha det gott du med.



Lena: Vilken bra idé!



billan: Jo...jag vet. In på listan...

2011-01-04 @ 08:37:11
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0