Site Meter

Hoppfull söndag


Det var något speciellt med ljuset den här söndagen. Visst, vi befinner oss fortfarande mitt i vintern och solen går fortfarande lågt. Det ligger snö och is överallt och det dröjer länge innan man slipper frysa och hasa sig fram längs trottoarer och parkvägar för att inte falla.
Men det var ett hoppfullt ljus på något sätt idag. Vintern känns inte längre lika tung som den gjort tidigare och jag blir inte lika irriterad på alla de som planerar fjällresor och som åker slalom hela tiden. Det känns som om min tid är inom räckhåll. 54 dagar kvar till trädgårdsmässan i Kista...t.ex.

Hoppfullt var det också att se Rasmus Nilssons fotoutställning i Gamla Orangeriet vid Bergianska trädgården idag. Att en 18-årig ung man intresserar sig för att fotografera växter. Det är hoppfullt! Utställningen pågår till den 30 januari.

Så här presenteras Rasmus på Bergianskas hemsida:
Rasmus Nilsson, 18 år, har sedan han var 3 år regelbundet besökt Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. Den exotiska miljön har alltid fascinerat honom. Vid 10 års ålder började han fotografera, ett intresse som bara vuxit och nu resulterat i denna utställning. Rasmus går sista året på Marina läroverket, marinbiologiska programmet. Hans fotografering har vidareutvecklats både tekniskt, konstnärligt och motivmässigt.

Jag kan bara hålla med. Bilderna är verkligen konstnärliga och många är fantastiskt bra. Nu är ju inte jag någon stor älskare av närbilder av växter eftersom jag ser dem mer som just konstverk än som fotografier av växter. Jag är egentligen mer intresserad av att visa växter i sitt sammanhang, hur de passar i omgivningarna och tillsammans med sina grannar. Men jag är trots det mycket imponerad av Rasmus sätt att fånga dessa växter på ett så mästerligt sätt. Bilden ´´Purpurblad´´ är makalöst vacker. Fortsätt så Rasmus!

Det blev även ett kort besök uppe på Monteliusvägen på Södermalm idag. Bara för att få en överblick av min stad i januari. Bygget av Citybanan fortsätter i Riddarfjärden och för nästan 17 miljarder kronor ska en pendeltågstunnel byggas under Riddarfjärden och under city. Två nya stationer kommer att anslutas till pendeltågstrafiken, stadion City och station Odenplan. Klart 2017.


Kommentarer
Postat av: Londongirl

Du har rätt i att det var något alldeles speciellt hoppfullt med ljuset i stan idag. Första gången som jag riktigt kände att det är en annan årstid på gång. I Skåne har det siktats snödroppar. :-))

2011-01-23 @ 18:43:10
URL: http://tankevagor.blogspot.comt
Postat av: Anita

Tänk jag kände precis likadant, ljuset har blivit annorlunda ... lite ljusare. Visst är det härligt!



Så intressant med en 18-årig växtfotograf. Det gillar jag.



Ha en bra vecka! Hoppas att ljuset blir ännu ljusare.

2011-01-23 @ 18:44:59
URL: http://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Carin

Du visar ett vintrigt vackert Stockholm. Härligt!

2011-01-23 @ 19:03:36
Postat av: Lilla B

Hmmmm. Lite avundsjuk blir jag allt. Här var ljuset absolut inget att hurra för. Snön föll i två omgångar.

Hoppas sannerligen på bättring redan i morgon. Låter otäckt om Bergslagen skulle förbli mörkt och kallt...

2011-01-23 @ 20:28:04
URL: http://lillab.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0