Site Meter

Almstriden i Kungsträdgården 1971

Almstriden var en batalj[1] som utspelade sig 12-13 maj 1971 i Kungsträdgården i Stockholm, i regi av organisationen Alternativ stad, och gällde den planerade fällningen av tretton almar för att lämna plats för en tunnelbaneuppgång för stationen Kungsträdgården, efter ett beslut av Stockholms stadsfullmäktige som fastställts av regeringen.

Jag undrar just om Stockholms befolkning skulle kämpa så här idag?Kommentarer
Postat av: Gabrielle

Almstriden ja... På Odenplan fällde man förra året 18-19 träd varav en stor över hundra år gammal kastanj och flera stora höga lindar. Dessutom ett antal mindre ekar. Vi var flera som försökte få igång ett folkligt motstånd mot denna kalhuggning, men det gick inte. Alternativ Stad var inte intresserade. En del protester blev det. Se t.ex. här:http://rolandwalden.wordpress.com/2010/01/20/motorsagens-dag-pa-odenplan/. Visst, Citybanan behövs, men man hade kunnat flytta stationen lite (typ Kungsan -71) och rädda i alla fall flera av träden.

2011-02-13 @ 12:28:25
URL: http://rolandwalden.wordpress.com/
Postat av: Berit

Slottsträdgårdsmästare Hasse! TACK för både tillbakablickar från -71 OCH de UNDERBARA Stockholmsvyerna ur ett BLOMSTER-perspektiv! SÅDANA vykort skulle det finnas för besökande turister att köpa! Det är ju bara för UNDERBART vilken vackert blommande huvudstad vi har!!!!!Och nu gör solen sitt och våren är på gång!

2011-02-13 @ 13:35:28
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Garbrielle: Jag håller med om att Odenplan känns som ett dåligt val av en stor station i stan. Frågan är var den skulle vara.

Jag hann inte med den här gången heller. Helt plötsligt var Odenplan som en krigszon på samma sätt som att helt plötsligt så fanns Waterfront på ett alldeles för nära avstånd till Stadshuset. Det känns som om man borde ägna mer tid åt att följa stadsplanerare och politikers jobb i stan.Berit: Vad fint att du gillar! Solen är stark och vacker idag.

2011-02-13 @ 13:53:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0