Site Meter

Två dagar på Bornholm

Sedan jag bestämde mig för att resa till Bornholm så har jag fått flera förslag om vad jag borde se och uppleva på den här danska ön i Östersjön. Problemet var att de två dagar som min dotter och jag var på ön inte räckte till för att se allt man borde sett. Ett annat problem var att regnet föll större delen av tiden, så att välja cykel som färdmedel var bara att glömma. Jag tror inte att det skulle ha varit ett bra alternativ även om vädret varit bättre eftersom det skulle ha tagit alldeles för lång tid att färdas till de olika platserna som skulle besökas.

Nu tog vi bussen dit vi skulle och det funkade väl hyfsat men jag ångrar mig att jag inte tog med 307:an faktiskt. Då skulle vi kunnat se så mycket mer, men det får väl bli nästa gång.
Nu känns det lite fel att bedöma den här ön då vädret bråkade med oss nästan hela tiden, så jag avstår från det. Trots allt så hade vi en mycket fin tid på Bornholm. Vi bodde helt ok på Sverres hotell som ligger just vid hamnen och vi såg några mycket vackra platser (mer om det i senare inlägg).

Själva Rönne där vi bodde är väl ingen stad som man förälskar sig i direkt, men det finns platser där som jag tyckte mycket om, som södra delen av stan, i kvarteren med de små gamla husen som jag visar på bilderna här.
Vi lämnade ön på söndagen och jag kände mig nöjd. Nästan 68 mil från Ystad och hem till Stockholm gick genom ett mulet och halvregnigt Sverige, där en kamera på en stolpe blixtrade ilsket på mig i Skåne, vilket gör att min ekonomi får en törn framöver.

Under en vecka har jag upplevt så många olika miljöer, jag har varit på fest i Kinnekulle, suttit på en fästning en morgon i Varberg, bott på slott och på Grand och även varit på ett spahotell utan att vara iklädd badrock och tofflor. Sedan har vi då sett några platser på Bornholm som jag ska spara i mitt resehjärta.

Hemma i Stockholm vilar jag ut några dagar innan nästa resa tar fart - det stora äventyret som väntar i Gonäs och förhoppningsvis hos  Gubben i stugan!

Sverres hotell


Kommentarer
Postat av: Carin i Gbg

Trist med regnet. Vi hann inte med mer än en bråkdel under de tre dagar vi var där. Det måste bli fler gånger. Kul att se dina bilder.

2011-08-15 @ 20:26:42
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Carin: Det var en fin vistelse trots regnet!

2011-08-16 @ 17:25:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0