Site Meter

Beijings botaniska trädgård


Under den fantastiska Kinaresan som vi gjorde med jobbet i april 2007 så besökte vi Beijings botaniska trädgård. Alla kanske inte uppskattade den här platsen lika mycket som jag gjorde, men jag tror nog att många ändå mådde rätt väl här bland blommande körsbärsträd och magnolior.


Efter en lång och händelserik dag fick jag då äntligen besöka Pekings botaniska trädgård. Med spänning och ganska höga förväntningar började vi vår vandring i den enormt stora parken. Här fanns olika avdelningar som är uppdelade i olika tidsperioder (blomningsperioder) under trädgårdsåret, just nu var det körsbärsdalen och magnoliaträdgården som var vackrast.

Det gick en lång bred plattlagd gång genom hela parken och vid sidan av gången blommade nu jasminer i mängder. De gula blommorna dominerade den första delen av det vi såg. Efter gången växte även mängder av persikoträd och andra prunusarter men det kändes som om vi var där en vecka för tidigt för att få uppleva den där stora blomprakten i parken.
Visst var magnoliaträdgården vacker och i körsbärsträdgården rann en porlande bäck fram. Det var mycket vackert men det kändes som om det varit en extrem torka då marken och jorden såg trött ut och det var inte så god skötsel som det borde varit för att få den där trädgårdsmagikänslan.

Längre in i parken gick en väg av träbroar genom en ravin där det växte mängder kinesisk sekvoja (Metasequoia glyptostroboides) som tyvärr endast var i tidigt knoppstadium. Små vattenfall gav liv och ljud och på ett ställe spelades en kinesisk meditativ musik från högtalare.och jag tycker att det passade bra just här. Vägen tillbaka gick på andra sidan ravinen och även här växter mängder av jasminer.
Vi gjorde även ett kort besök i det stora futuristiska växthuset med växter från Kinas alla regioner. Olika delar av parken heter:
  • De gula lövens by
  • De åtta stora platserna
  • Det gudomliga ljusets tempel
  • Stora nådens tempel.

Parken är 564 000 kvm stor och det är hela tiden effektfullt med de höga bergen i bakgrunden. Just nu kunde man se vita fält av körsbärsblomning uppe i bergen.


Kommentarer
Postat av: Hannu Sarenström

De gula lövens by

De åtta stora platserna

Det gudomliga ljusets tempel

Stora nådens tempel.

Jag går i gång på just sånt här...

2010-11-16 @ 18:44:23
URL: http://hannu-s.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Jag med Hannu!

2010-11-16 @ 19:34:48
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lena

Vilka fina bilder! Du har verkligen många strängar på din lyra: Du kan sköta trädgård, skriva och fotografera bl.a. Tack för att du delar med dig!

2010-11-16 @ 20:35:09
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lena: Fint att du gillar!

2010-11-16 @ 21:48:02
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Elin

Oj vilka fina bilder :)

2010-11-17 @ 14:43:19
URL: http://elka.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0