Site Meter

Prunusfesten har börjatNu har prunus-träden börjat blomma i Stockholm och överallt skummar det av körsbärsblommor, våra vanliga fågelbärsträd, bigarråer, surkörsbär, japanska körsbärsträd och häggen som snart slår ut. Det blir så där nästan löjligt vackert...svårt att ta in. Men jag gillar! Speciellt efter djävulsvintern vi haft.
Det blir många besök på Bergianska nu men jag ville verkligen se de här träden blomma igen och nu dröjer det nog ett tag innan nästa besök.
Cardamine pentaphyllos - Fingertandroten blommade tillsammans med vitsippor. Så snyggt!


Jag gillar liljetulpaner.


Vitsipporna sjunger på sista versen nu...tack för i år.


...och nu tar dessa skönheter vid.Prunus serrulata
Det var försäljning av perenner och jag köpte tre violrutor för 25 kr /st.


Den nya delen av trädgården börjar ta form.


Självklart blev det ett besök på orangeriet där vi åt en god lunch...men utan grönsaker? Är vi inte i en trädgårdsrestaurang?


Jag har en plan att vandra runt Kungsholmen som ligger på andra sidan sjön här där jag bor och kanske att jag gör det redan i morgon, annars var planen på onsdag. Men man vet ju inte vädret då. Det är ca 12 km och med mina halvtrasiga knän så är det långt. Men jag kommer att ta det mycket lugnt, vila ofta...fota oerhört ofta och ta med kaffe i termos. Jag kommer i så fall att starta tidigt och gå över Tranebergsbron över till Fredhäll och vandra runt den stadsdel som jag tycker bäst om tillsammans med Södermalm. Jag bestämmer mig i morgon bitti.

Nu har jag bestämt mig...jag vandrar Kungsholmen runt i morgon bitti/förmiddag. Så!Kommentarer
Postat av: Katarina

Fingertandrot? Det var en ny bekantskap för mig - den är ju jättefin! Tittar i Zetas katalog men de har ingen blå...

2010-05-15 @ 20:18:58
URL: http://kollitott.se
Postat av: Madde

Du får ta mig med på en riktigt Stockholmsvandring någon solig dag. Ingen hittar de där guldkornsvyerna så bra som du. Åsikt från en som bara hittar mitt i smeten... fortsatt trevlig helg.

2010-05-15 @ 22:25:21
URL: http://sokratess.blogg.se/
Postat av: Sophia Callmer

Våren är längre kommen i Stockholm än i Skåne! Men nu är det visst värme på väg även hit, underbart. /Sophia

2010-05-16 @ 09:44:32
URL: http://sophiacallmer.blogspot.com
Postat av: Anita K.

Virkelig herlige kirsebærbilder som du blir glad av! Epletrærne her har ikke en gang fått knopper. Veldig seint.

Men si meg - er bryllupshypen i Stockholm virkelig så stor som den virker for oss som leser svenske aviser? Smått absurd. Jeg husker veldig godt Lady Di og prins Charles - og Kungen og Silvia... Da vi var i din by i høst, fant vi kronprinsessen og hennes kommende gemal kun på vaskekluter. Jeg kjøpte istedet noen med katter på...Ha en fin helg fortsatt! :)

Postat av: Janicke

Tack för att du delar med dig så fint från dina underbara strövtåg!

Suckar fjättrad vid datorn ...

2010-05-16 @ 11:36:58
Postat av: Halvdansken

Duktigt avundsjuk.

Här i Danmark har det kommit +40 mm regn på 3 dagar, det är ca 10 grader och vått, vått, vått. Senast vi hade sol och blå himmel var i början av april (JO!!). Tulpanerna blommar, men på "halvfart", anemonerna verkar ha gett upp, det kom en del blommor men inte som det brukar - kanske de har ruttnat? Minimum en månad försenat. Hela trädgården är geggamojja.

2010-05-16 @ 14:08:55
Postat av: Karin

Så nära men sådan skillnad! Såg körsbärsträden i Kungsan häromdagen. Här i Roslagen blommar inga träd än. Vad värre är - det verkar som om båda persikorna har blivit hårt åtgångna i vinter. Många stora grenar är döda. Väntar med att skära bort tills jag ser bättre var det finns liv.

2010-05-16 @ 14:48:34
Postat av: Jessica

Tack för alla bilder! Det blir så mycket roligare med många bilder som illustrerar.

2010-05-16 @ 15:29:24
Postat av: Londongirl

Nu fick jag ta och googla på den där fingertandroten som jag aldrig hört talas om. Tycker om blå blommor...Men du är ju otrolig som till och med lyckas på trötta vitsippor att se fina ut på bild!!! :-)

Det ser ut som de doppat sina vita blad i chokladdryck. ;-)

Kom du runt hela holmen eller?

2010-05-16 @ 21:13:17
URL: http://tankevagor.blogspot.comt
Postat av: yrsa

hoppas du får fint promenad väder! här hos mej har vi nu efter tre dagars värme fått grönt! gräsen, träden allt är så fräscht o fint. just hemkommen från vasa, där min närmaste plantagen butik finns,oj- i sådana här stunder är jag glad att jag färdas med buss och cykel- hur mycke sku jag kunna köpa? fick sansa mej och dämpa rösten som ropade mera mera, hade akut vill ha- behov,ändå har vi en alldeles utmärkt blombutik här i "jeppis". så- vandringsskorna på, och film i kameran behöver man ju inte mera, men pigga ögon- kan jag ju önska dej!

2010-05-16 @ 22:02:08
Postat av: randiga tråden

Så mycket vackert.

2010-05-17 @ 13:46:50
URL: http://randigatraden.blogspot

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0