Site Meter

Norra Öland
Neptuni åkrar

Ljuset är så starkt här på Öland nu och bilderna kan nog se lite skumma ut ibland. Jag har varken gjort något åt ljus eller kontrast...utan bara lagt ut dem direkt från kameran. Tänk att man kan längta efter moln som ibland skymmer solen.

Idag har jag alltså besökt norra Öland. Jag har förstått att det finns två läger bland de Ölandsfrälsta. Antingen tycker man om norra eller södra delen av ön. Vi får reda ut det där framöver men om man gör en grov delning så är det norra Öland som gäller för campare och strandsoldyrkare...och södra Öland för naturdyrkarna. Det känns lite som att det är ´´finare´´ att gilla södra Öland.

För min egen del är jag neutral och tyckte att den här dagen på norra ön var fantastisk fin och jag hittade flera platser som jag tyckte mycket om. I morgon ska jag lägga mig med kameran bland orkidéer på alvaret och vara en sådan där intressant naturmänniska...
Jag var för tidig för blåeld.Den lilla ön där Fyr-Erik står...är så vacker.


Intill Knisa mosse


Förstår inte varför jag tycker att förfall är så vackert...kan det vara åldern?


Göknycklar


Backsipporna har gjort sitt för i år.


Ett besök hos KONUNGEN är självklart!


Solliden


Kommentarer
Postat av: Lars Forslin

Jag gillar bäde norra och Södra Öland. Det finns för övrigt en massa natur på norra också. Trollskogen och sanddynerna vid Böda till exempel.

Det var inte långt kvar för blåelden att slå ut, och hade det inte varit så kallt i vår så hade det nog blommat. Hur är det med backtimjan förresten - har den börjat blomma nu?

2010-06-04 @ 20:46:43
URL: http://blogg.perenner.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lars: Nope...ingen backtimjan heller. Segt!

2010-06-04 @ 20:50:14
Postat av: Ann-Sofi

Så helt underbara bilder!! Längtar dit. Längtar till havet!

2010-06-04 @ 22:25:36
URL: http://annsofiero.wordpress.com
Postat av: Kalle

Tjusiga bilder! Har aldrig varit på öland, men det ser lockande ut. Carl von Linne' i all ära, men jag kan tänka mig en resa i slottsträdgårdsmästarens fotspår....

2010-06-04 @ 22:54:17
Postat av: Leif

Jag var på Öland förra året när Madde förlovade sig.Solliden är himla fint...Men det gick som för oss vanliga dödliga,,, det höll ju inte,,,men det är en annan historia.

2010-06-04 @ 23:18:31
URL: http://vallby38.blogspot.com
Postat av: Boije

Av dina foton ser det ut som om jag skulle gilla den där delen av ön, vekligen! Ska bli spännande att se mer bilder från Öland, jag har ju aldrig varit där.Trevlig helg!

2010-06-04 @ 23:22:54
URL: http://hemligatradgarden.blogspot.com
Postat av: Anita K.

Vakkert! Vi har vært på Öland og vil tilbake. imens hygger jeg meg med dine herlige bilder - vi var for sene til blåelden - og Joha Theorins krimbøker. :)

Postat av: Ramona K

Looks good to me oavsett om det är den "finare" del av ön eller ej. Så du fick det vädret vi hade beställt åt dig - vad bra. Du ordnar det rätta ljuset för dina bilder ändå.

2010-06-05 @ 07:12:05
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ann-Sofi: Mm tänk att man alltid längtar till havet.Kalle; Åk dit någon gång Kalle, det vore en ära om du reste i mina fotspår kompis!Leif: Känner till de där andra historierna...Bojje: Ja idag drar jag söderut. Solen är lika stark idag.Anita K: Det verkar som man alltid är för tidig eller för sen för blåeld...men det växer även hemma i Bromma på ett stället och på Gotland har jag ju sett den så många gånger.Ramona K: Ja idag sadlar jag om från turist till naturspanare och tack för det vackra vädret.

2010-06-05 @ 07:30:06
Postat av: Lars Forslin

Apropå blåeld så läste jag att den kom till Byxelkrok 1934 med en båtlast jord eller fyllning från Ven, varför man nu skulle hämta det på Ven... Märkligt att tänka sig att den inte hittat till Öland tidigare, den verkar ju som gjord för Öland. Men så kanske det är med många växter.Konstigt detta med backtimjan, jag såg nämligen backtimjan blomma för fullt i en rondell vid Kragstalund, Täby för en vecka sedan. Hela rondellen är full med backtimjan i en stjärnform, ganska coolt. Men det är väl havet som kyler på Öland. Dock kanske den blommar på alvaret - där är det stekande varmt och längre ifrån sjön.

2010-06-05 @ 07:54:28
URL: http://blogg.perenner.se
Postat av: Carina

Underbara Öland!

Vackra bilder på välkända trampade stigar.

Jag längtar!!

Tack!!

2010-06-05 @ 14:26:05
Postat av: Kersti

Dina bilder får mig att längta till Öland. det kan kanske bli en sommartur dit, vem vet.

2010-06-05 @ 15:10:24
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Inger

Jag tror ju din Adam är en Göknyckel. Inte för jag vill komma med "pekpinne" men både de röda och gula kallas Adam och Eva.

2010-06-15 @ 23:08:59
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

mm du har rätt Inger. Visserligen visste jag att båda heter Adam och Eva...men jag ville göra en grej av det. Men efter att ha kollar i ´´Den nya nordiska floran´´ ser jag att det säkert är göknyckel. Rätt ska vara rätt...tack för hjälpen Inger.

2010-06-15 @ 23:19:06
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0