Site Meter

I väntan på 307:an...

...som fick nya bromsar idag. Gick lite på stan under tiden.Piperska muren på Kungsholmen. Jag är imponerad av skötseln i den här lilla barockträdgården. Har sällan sett så välskötta buxbomhäckar.
 
 
28 juli 2010Sista biten av Norr Mälarstand in mot Stadhuset har det anlagts långa perennplanteringar men mängder av perenner som nu börjar blomma ut. Här i en ljusare del finns Perovskia och Röd Solhatt.


Det blev kaffe här vid Café Eldkvarn invid Stadshuset, med utsikt över vackra Riddarfjärden. Det var helt stilla och en behaglig temperatur. Lite folk...innan en karavan med bussar stannade och släppte ut turister som rusade in mot stadshusträdgården.Inne i stadshusträdgården fanns stora sommarblomsurnor och ´´Gaura  "ger ett så vackert och sirligt intryck"... och bonariensis... som "svävar så vackert och fantasifullt ovanför alltihopa´´  ...som en kamrat så ironiskt uttrycker det. Kamraten tycker att det saknas fantasi i Stockholms sommarblomsplanteringar.Stadshusbron med utsikt mot Riddarholmen.


Vid Norra Latins gård har man öppnat ett jättecafé i år. Här finns 450 sittplatser.Blev överraskad...igen av Norra Bantorget som är som en stor blomsterbukett...eller har varit för några veckor sedan kan jag tänka. Nu börjar perennerna blomma färdigt, men här finns stora planteringar med nävor som är nästan en meter höga. Det är en stor satsning på perenna växter här och jag tycker att de lyckats mycket bra med anläggningen. Visst kan man bli lite trött på jättedaggkåpa...men den är ju bra i stora ytor.
"Mitt hjärta i världen" kallas Nils Dahlgrens skulptur i rostfritt stål som restes 1989 till minne av Olof Palme.

Just nu är det många som skriver frågar via mail och via gamla inlägg på dagens växt. Jag ska försöka svara på alla. Men det kan ta lite tid. En mättnad på både trädgård och blogg börjar komma smygande...
Kommentarer
Postat av: Inger

Ni har så vackert i storstan..........

2010-07-28 @ 20:03:09
Postat av: Mariana

Det nalkas semester då brukar man känna sig uppgiven på det man gör i vanliga fall.

Underbart grönt och fint vid Piperska muren.

Ha de bra

Mariana

2010-07-29 @ 12:45:01
URL: http://www.tradgardsdesign.blogspot.com
Postat av: Lars Forslin

Aha, Norra Bantorget. Kan vara värt ett besök. Solhattarna lär blomma några månader till i alla fall. Tur att vi har utrikiska blommor att ta till i trädgårdarna, annars skulle det vara slut nu.

2010-07-29 @ 15:03:35
URL: http://blogg.perenner.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0