Site Meter

Vinn biljetter till Nordiska trädgårdar den 8-11 april

Uppdatering: Det ser ut som att chansen att vinna de tre biljetterna är ganska stor eftersom det verkar bli så få kommentarer i inlägget. Kom igen nu....berätta vilken trädgård ni gillar...och framför allt, kör försiktigt på vägarna!
___________________________________________________________________________________

Jag lottar ut tre biljetter till trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar i Stockholm 8-11 april, värde 140 kr/st.
För att vara med i lottningen så vill jag att ni i en kommentar, berättar vilken er favoritträdgård i Sverige är, trädgårdar av alla slag, parker eller privata trädgårdar.
På söndag drar jag tre olika vinnare från kommentarerna.
Nu puffar vi lite extra för Skåne...eftersom det kommer att bli Tema Skåne på mässan...se texten nedan. Själv är jag förälskad i Österlen...och tycker om hela Skåne.
Det här gör jag i samarbete med:
Lena Birgersson
press officer
Tourism in Skåne AB
Stortorget 9
SE-211 22 Malmö

För första gången:

Tema Skåne på trädgårdsmässan

i Stockholm 8-11 april 2010

En doftande skånsk äppellund, en skir grön bokhäck, välklippta buxbomsklot, magnolior, tulpaner, knoppande rabarber och en stickig överraskning på hjul!

Det och mycket annat bjuds i den skånska idéträdgården på Trädgårdsmässan i Älvsjö den 8 -11 april 2010. Det är trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson som bygger  trädgården tillsammans med skånska trädgårdsmästare och elever  från  Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp. Allt för att väcka besökarnas längtan till Skåne och locka dem dit.

 

Det är premiär för Skåne som tema på Trädgårdsmässan, berättar Gunnel Carlson. Men Skåne är verkligen värt att visa! Medan resten av Sverige har snö kan vi njuta av blommande blåsippor och knoppande träd. Vi bjuder helt enkelt mässbesökarna på en försmak av sol, vår och blomsterprakt!

 

Utöver den skånska idéträdgården finns också en informationsmonter där besökarna kan hämta den nya skånska trädgårdsbroschyren och även ta del av flera prisvärda reseerbjudanden och tävlingar med fina priser.

 

Under mässdagarna finns en rad skånska trädgårdspersonligheter i montern. Från en scen i montern intervjuar Gunnel Carlson bland andra: Karin von Schenck, Sparrisgården, Skillinge, Kjell Åberg, Åbergs trädgård, Ystad, Philippe Plönninge, Fredriksdals trädgårdar, Helsingborg, John Taylor, Slottsträdgårdens trädgårdar, Malmö, Peter Englander, Apotekarns trädgård, Simrishamn, Rune Brand, Örtagårdens Plantskola, Vinslöv.

 

Mer om Skåne på Trädgårdsmässan.

Trädgårdsmässan hålls i Älvsjö mellan den 8–11 april 2010. Öppettider är 9 -18 varje dag. I år deltar cirka 400 utställare. Antalet besökare brukar vara cirka 60 000. Skånes informationsmonter är 21 kvadratmeter och idéträdgården är 77 kvadratmeter. Ett mer utförligt program om vad som händer i Skånes monter så småningom om www.tradgardsmassan.se

 

Apotekarens trädgård i Simrishamn

 Kommentarer
Postat av: HelenJ

Självklart är min favoritträdgård Norrviken. Sen finns det en hel drös trädgårdar på delad andraplats...

Jag vill gärna vinna biljetterna - hoppas på tur!

2010-01-27 @ 14:31:25
URL: http://gronafunderingar.blogspot.com
Postat av: Leif

Hej Hasse. Självklart är det min egen trädgård och det skall bli kul att se dessa skåneträdgårdar på mässan. Det är ju synd att du inte skall vara på mässan och jag hade ju hellre också åkt till Milano.

2010-01-27 @ 14:37:40
URL: http://vallby38.blogspot.com
Postat av: Tyra Hallsénius Lindhe

Det är Sofiero, en sagolik trädgård. Jag har bott i nordvästra Skåne och körde förbi Sofiero varje dag från och till jobbet, ibland stannade jag till och njöt av parken, ravinen, havet och växthuset förstås. (Det blev min förebild när jag började skissa på mitt :-). Då tog jag Sofiero för givit det bara fanns där, nu när jag bor 60 mil ifrån kan jag längta som en toking efter att få gå där en dag igen...

2010-01-27 @ 14:40:17
URL: http://waxholm.blogspot.com
Postat av: Trebarnsmamman

Måste man väja kommersiella trädgårdar? Den finast och mest välskötta trädgård jag varit i finnas inte längre eftersom de som ägde den nu har flyttat. Men det var mina grannars trädgård, där mannen i huset ägnade nästan alla sina fria timmar med att påta, flytta, plantera. Trädgården bestod av ett rutmönster lagd i ölandssten och var ruta hade sitt alldeles egna lilla tema. Här har jag spenderat många timmar som barn. Men som sagt den trädgården finns inte längre. Den var belägen i Sollentuna belägen norr om Sthlm

Min andra favoritträdgård är min mosters och mormors trädgård belägen i Skåne. Det som gör trädgården så fantastisk är den damm med tillhörande bäck som min morbror gjort helt själv. I dammen kan man sommartid fiska.

2010-01-27 @ 15:10:05
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se
Postat av: Timjan & Akleja

Min favoritträdgård är Trädgårdsföreningen i Göteborg - måste ju vara lite lokalpatriotisk... Men till sommaren planerar jag en tur till Österlen, vill besöka bla Ulriksdals trädgård på Kivik!

2010-01-27 @ 15:16:57
URL: http://timjanoakleja.wordpress.com
Postat av: Karin K

Upphöjda rabatter, mjuka linjer, härliga färgkombinationer från tidigigaste vår till mörkaste höst, och en terass som toppar ett porlande vattenfall. Många av växterna har "anor" från släkt och vänner "för att tänka på dem varje gång jag sköter trädgården". Denna trädgård finns i Västerhaninge och tillhörde en vän till vår familj. En trädgård med tanke, känsla och kärlek.

2010-01-27 @ 15:50:19
Postat av: Mariana

En trädgård som jag tycker är otroligt vacker utan att varit där är LYNBY PRÄSTGÅRD i Skåne, har endast besökt den genom hemsidans fantastiskt vackra bilder,gillar stämningen i den trädgården.

Hoppas att jag någon gång får tillfälle att besöka den.

Mariana

2010-01-27 @ 16:11:27
Postat av: Gela

Jag måste ju hålla med föregående skrivare. Lynby prästgård i Skåne är nåt speciellt. Har bara varit där via hemsidan men är förtrollad. Sen var min farmors trädgård väldans fin på sin tid. Men den passar nog ej här för ligger i Finland och den finns ej mer efter ägarbyte. Ha en fin fin kväll/Gela

2010-01-27 @ 16:34:36
URL: http://gelashemochtradgard.blogspot.com
Postat av: mimmimarie

Min favoritträdgård är örtagården på Visingsö invid Visingsborgs slottsruin. Mitt minne sviker mig lite men den kan heta Per Brahes örtagård. I vilket fall så är den alldeles full av örter och kryddor av alla de slag. Den är vackert planerad och här är mycket vilsamt att spatsera och njuta.

2010-01-27 @ 17:05:34
URL: http://orjanstorp.blogg.se/
Postat av: Prästgårdseva

Läste din fråga och hade svaret direkt men dröjde, som vanligt, med att skicka iväg det.

Jag tackar för ovanstående fina ord. Jag fick en klump i halsen när jag läste det. Tack snälla ni - men så fin är den inte.....

Nedan mitt svar på frågan. Utom tävlan, för jag kommer nog tyvärr inte att ha tillfälle att åka till Stockholm.Min favoritträdgård.Jag har sett väldigt många vackra trädgårdar. Botaniska trädgårdar, slottsparker, privata klenoder och engelska visningsträdgårdar. Fantastiska, välanlagda, välskötta, perfekta oavsett när jag besökt dem.

Konstverk när trädgårdskonsten är som bäst. Och ändå är det inte svårt, att på frågan om vilken som är min favoritträdgård spontant utbrista:

MIN trädgård.Inte för att den är vackraste, den bäst planerade, den mest varierade eller den mest välskötta, för den är inget av detta. Inte ens i mina ögon.

Men den är MIN.

Den finns där när jag vaknar på morgonen.

Det är den jag längtar efter, när jag är borta.

Den finns där, när jag kommer hem igen.

Den finns där, därför att jag skapat den.

Men den finns kvar, fast jag missköter den.

Utan att grina illa försöker den istället kompensera min brist på omsorg . Inte alltid till min belåtenhet men ändå.

Men den tackar och strålar när jag sköter om den.

Den sluter mig i sin gröna famn, när jag är på dåligt humör. Utan att vare sig tränga sig på eller dra sig undan. Den bara finns där.

Den ger mig frid och kraft att stå emot vardagens bekymmer.

Den finns där för mig även om jag inte alltid finns där för den.

Kan man älska någon annan?

2010-01-27 @ 17:06:10
URL: http://www.lyngbyprastgard.se/
Postat av: Katarina Hall

Min favorit-trädgård är den helt ofärdiga i Segersäng som jag flyttar till i april. Där finns ett nybyggt hus på en "grovplanerad" tomt så det finns många kvadratmeter sår att plåstra om.På baksidan av huset finns en ganska brant slänt (uppförsbacke) som man "släntat av" och sått gräs på. Denna slänt kliar det mest att ta tag i. Kommer krafsa fram berget. Vet inte hur djupt berget ligger eller hur det ser ut.Otroligt spännande!

2010-01-27 @ 17:28:32
Postat av: Maj Korner

Min favoritträdgård är den som finns i mitt minne. Den som jag fortfarande kan se om jag sluter ögonen. Den som jag en gång kallade min trädgård.

2010-01-27 @ 18:06:09
URL: http://majkorner.blogspot.com/
Postat av: Anonyma Anna

Favoritträdgården? Är det inte den vi har i tankarna när vi läser intressanta inlägg här (eller artiklar i trädgårdstidningar, besöker någon av mässorna eller när vi hälsar på hos någon som har en fiffig trädgårdslösning eller underbar växtkombination)? Den där trädgården där alla häftiga perenner och udda träd får plats, där sagolika dammar och bäckfåror byggs, där vackra fjärilar finns, men inte ställer till med besvär, där en massa arbete pågår ständigt, men inga ryggar kröks på riktigt...? Den där perfekta trädgården som vi bara har i huvudet än så länge och som väntar på att förverkligas. :)

2010-01-27 @ 18:16:31
Postat av: Georg Grundsten

Norrvikens Trädgårdar i Båstad. Härlig atmosfär. Svår att beskriva med ord, måste upplevas!

2010-01-27 @ 20:21:13
Postat av: Pia

Vad trevligt att man vill visa upp vårt fina Skåne! Synd bara att jag inte har möjlighet att åka till mässan. Min favorit är Sofiero för att det alltid är så mycket fint att se och njuta av där. Det är välskött och i de olika trädgårdsrummen finns något för alla smaker.

2010-01-27 @ 20:47:08
Postat av: Kerstin Johansson

Den vackraste trädgården är Engsholms Slottspark!

2010-01-27 @ 20:48:17
Postat av: Catarina

Min skånska favoritträdgård alla kategorier är Mandelmanns. Det går inte att göra annat än älska den trädgården. Den utstrålar trygghet, finns inget underbarare än att bara gå där och insupa allt vackert och atmosfären.

Med hopp om en snar vår,

Catarina

2010-01-27 @ 21:11:37
URL: http://catspassions.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Den satt fint Kerstin!

2010-01-27 @ 21:23:39
URL: http://gardener.blogg.se/index.html
Postat av: Yvonne "Batwoman"

För att smöra så borde jag ju säga Engsholms slottsträdgård,,, men jag har ju aldrig varit där så! Jag säger Hellekis Säteri www.hellekis.com. Praktiserade där o stortrivdes. Vackra vanliga o ovanliga växter,,, kan inte glömma o önskar få arbeta i en liknande park igen.

Hoppas linserna passar :)

Må så gott o önskar dig en underbar säsong.

Yvonne

2010-01-27 @ 21:56:34
Postat av: Carina

Finns egentligen många favoriter bland ett såpass stort område som Sverige,Läckö slottsträdgård gillar jag skarpt.

2010-01-28 @ 08:03:49
URL: http://hosttradgarden.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

test

2010-01-28 @ 11:49:19
Postat av: Ramona K

Jag har faktiskt inte sett så värst många visningsträdgårdar i Sverige. Det är en nackdel när man nu på äldre dagar inte är så förtjust i bilkörning. Jag brukar skämta att jag är gift med den sista svenske som inte har körkort. Om inte jag kör, är det kört.....

Min favorit trädgård är Antroposofernas anläggning i Järna. Jag välfärdade dit för många år sedan för att se på deras dammar/vattenreningssystem. Såååå fint och allt annat omkring bedårande vackert också.

2010-01-28 @ 12:45:11
Postat av: Klara

Rosengården i Kristianopel är ett helt ljuvligt ställe med mängder av spännande trädgårdsrum och härliga växter. yviga fria rosor överallt, klättrande krypande, en del stora som träd, tillsammans med mängder av övriga växter, bland annat en gigantisk trädpion.. Det bästa är dock att Rosengården bara är en av Kristianopels många underbara trädgårdar som frodas i sitt alldeles egna mikroklimat bakom den tjocka muren.

Klara

2010-01-28 @ 15:36:52
Postat av: Annelie

Rekommenderar ett "besök" på www.roskraft.se

2010-01-28 @ 16:41:05
Postat av: Åsa S

Jag har ganska nyss upptäckt din fina blogg men nu hänger jag här varje dag. Så mycket bra det finns att läsa! Tack för det.Visst finns det många vackra trädgårdar men vackrast är nog minnet av min pappas trädgård på 80-talet. Vi bodde på landet i Västergötland och i trädgården odlade min pappa blommor för dess skönhet och grönsaker för husbehov. Det fanns femton äppelträd som vi barn kunde klättra och leka i och på somrarna brukade han ha nån sorts fågelprojekt så ömsom höns, ömsom ankor och ömsom kalkoner spatserade omkring på tomten.Min far älskade att arbeta i sin trädgård. Han drabbades av förlamning i vänster sida efter en hjärnblödning men kröp ändå omkring i landen och rensade ogräs med en hand. Det sista han gjorde i livet var faktiskt att skörda potatis. Så det måste nog bli min favoritträdgård.

2010-01-28 @ 18:32:53
Postat av: Annika

Det bästa trädgården jag vet är verkligen en TRÄDgård, nämligen Kiviks Esperöds arboretet. Finns det något mer imponerande än vackra gamla välväxta träd?

2010-01-28 @ 21:49:37
Postat av: jazza

Har ännu inte hunnit se så många visningsträdgårdar o parker men Fredriksdals trädgård i Hälsingborg ochBotaniska trädgården i Göteborg , Är bägge fina och sevärda Men Rosariet i Jönköping mend alla sina vackra rosor får bli den jag väljer som favorit...

2010-01-28 @ 23:43:10
Postat av: Tess

HejVilken fin sida du har ;-)Jag röstar för Ulriksdals slottsträdgård, den är helt underbar. Fin trädgård, härliga vattendrag, fin historia bakom sig och djur som betar.

Ett härligt ställe att promenera och ha picknick på.Ha en trevlig helg

2010-01-29 @ 11:09:00
URL: http://blogg.aftonbladet.se/misskermit
Postat av: Lillebeth

Lite fånigt alltså att ha Skåne som tema. Faktiskt! Det är ju ALLTID Skåne i så många sammanhang. vi häruppe (zon 4) och ännu värre ovanför mig, kommer mycket sällan till tals. Det är som om inte trädgård fanns här uppe. Men si det gör det! Men om jag nu ska välja och välja en skånsk trädgård så blir det Henrik Valentins. Har aldrig vvarit där, bara sett bilder som imponerat och inspirerat. Ha en skön helg!

2010-01-29 @ 11:21:53
URL: http://vidbergetsfot.blogspot.com
Postat av: Lotta

Jag håller nog Norrvikens som den vackraste. Första gången jag var där blev jag alldeles rörd. Svårt att förklara varför. Dels backen till höger med alla fina träd och dels delen på baksidan som kopplar ihop trädgården med horisonten/havet gör mig andlös.

2010-01-29 @ 11:43:57
Postat av: Spirande grönt

Trevlig och intressant blogg!

Det är inte svårt att hitta vackra trädgårdar i Skåne:)av affektionsskäl väljer jag Alnarpsparken som favorit.

Efter att ha spenderat tre år där kommer Alnarpsparken alltid att ha en speciell plats på min trädgårdslista. Här har jag slitit mitt hår vid växtkännedomspluggande, frusit under växtrundor i den skånska vinterblåsten men framför allt njutit av allt det vackra och varit lycklig under magnoliablom.Rebecca

2010-01-29 @ 11:48:18
URL: http://spirandegront.blogg.se/
Postat av: Camilla Sjöstrand

Jag arbetar i Landskrona och går så fort våren tillåter ut i koloniområdet vid Citadellet. Koloniområdet tävlar om att vara Sveriges äldsta (eller Skånes äldsta?) och är säkert ett av Sveriges vackraste med böljande gångar, kuperade lotter, sekelskiftesstugor, uppvuxna och kärleksfullt vårdade trädgårdar - allt detta i vallgravarna runt Citadellet som ligger som en röd, central pjäs./Camilla Sjöstrand

2010-01-29 @ 13:32:43
Postat av: Anita

En trädgård i Skåne som jag blev helt fascinerad av och aldrig glömmer är Bosjöklosters trädgårdar. Jag minns när vi kom in i parken och såg rosor och klematis klänga mot de vitputsade fasaderna. Trädgården var fylld av rosor och bland annat fanns det en lång och bred rabatt fylld med mängder av dahlior. Perennrabatter ledde ner mot vattnet där man kunde hyra roddbåt. Den lilla örtagården var som en liten oas. Man kunde vandra i parken bland vackra träd (bland annat en stor och gammal ek) tillsammans med åsnor och getter.Vi var där på sommaren men jag kan tänka mig att också andra årstider är vackra i Bosjöklosters trädgårdar.//Anita

2010-01-29 @ 14:37:05
URL: http://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Ann-Sofi

Tack för bloggen, -den dämpar mina abstinensbesvär-

att vara utan trädgård..Du har öga för just det som

lyfter..Bästa trädgårdar (hittills) får bli Sofiero,

Norrviken, Apotekarns, De Badande Vännernas, hela

naturen runt Österlen och Brösarps Backar..,-kan inte vänta till Maj och nästa Skånska Resa..-Så det

vore fantastiskt kul att vinna en biljett till Trädgårdsmässan! Och tjuvstarta! Dofterna! Ja, Tack!

2010-01-29 @ 17:07:17
Postat av: Ann-Sofi

Se där! Tack för tips ovan om Lyngby Prästgård! Det

var en härlig trädgård att flanera i genom bilderna på hemsidan! Där finns, bland andra härliga frestelser, ett träd som jag också planterat, den fina Catalpan. Ett annat fantastiskt träd att prova

i Skåne vore Paulownia, med gigantiska blad och enorma lila blomklasar..

2010-01-29 @ 17:45:10
Postat av: Lotte

Får man tycka om sin egen trädgård?? DEt gör jag i alla fall.. Den är inte klar.. inte på läääänge länge än.. Men jag tror det blir fint.. mina drömmar och sambons planer OCH den fantastiska utsikten över öresund.. bron.. malmö.. och landskrona.. Utsiken njuter vi redan nu.. och vi försöker spara den bitvis samtidigt som vi ju också vill stoppa vinden.. Jag finner dock mycket inspirarion både i Sofierio.. Pålsjöskogen.. och Slottsparken i Malmö..OCH efter att ha läst folks förslag här har jag en hel massa jag vill åka och titta på i sommar.. Vilka fantastika tips!! Bugar och tackar.. Önskan om att vinna biljett till mässan i Stockholm finns så klart också..

2010-01-29 @ 18:04:59
Postat av: Elisabeth

Oh Skåne är så vackert o här finns många trädgårdar att se. Minns mina barndomsbesök i Norrvikens trädgårdar men jag längtar alltid till Österlen o Stenshuvud som numera är nationalpark, man kan vandra genom betesmarken ner till stranden eller vandra upp till toppen genom vackra bokskogs salar med slingrande murgröna o kaprifol o sån av Näktergalen! Rekommenderas varmt!

2010-01-29 @ 19:41:15
Postat av: Thomas H

Somliga platser talar till oss omedelbart. Det kan t.ex. röra sig om ett vackert torg, en öppen fjällhed, en arkipelag med myllret av öar, en trolsk insjö, en skogsglänta, en blommande sommaräng eller en blomstrande trädgård. Exemplen kan gärna utökas men jag avser platser där vi från en allra första början får känslan av förbundenhet och där vi upplever någonting avväpnande, ungefär på samma vis som när vi möter ett varmt leende. Inför sådana platser, våra utvalda "smultronställen", gror snart en längtan inom oss - längtan om återseende.Seminarieparken vid Rudolf Steiner-seminariet, Järna är för mig en sådan längtans plats, där skönhetsandarna och det levande växelspelet mellan ljus, vatten och flora skapar ett "varmt leende".Parken är värd ett besök året om, tycker jag. Upplevelsen av stillhet vid dammarna, ljudet av porlande vatten, de levande vattenspeglingarna och blotta åsynen av det enkla, blå vasshuset invid havsviken stärker våra livsandar.Mångsidiga botaniska upplevelser saknas inte här men vi talar egentligen inte här om en prunkande blomstergård, inte ens sommartid och platsen passar kanske därför inte in på din frågeställning den här gången, utan är, enligt min mening, snarare en vattenpark, ett försök att med återhållen skönhet skapa sinnlig njutning, inspiration och möjlighet till kontemplation.På samma sätt som det strömmande vattnet låter sig luftas och syresättas i vattentrapporna här, skapar platsens ande, föreställer jag mig, rika möjligheter för varje besökare längs vattenparkens stigar och bankar.

2010-01-29 @ 19:57:19
URL: http://thomasmedh.blogspot.com
Postat av: billan

Ska vi tänka skåne blir det Sofiero. Men mitt hjärta pickar lite extra för Botaniska, Trädgårdsföreningen och Gunnebo....kanske inte de vackraste som finns men så många fina minnen jag har där i Göteborgstrakten.

2010-01-29 @ 21:59:40
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com/
Postat av: Claus

Oj, oj, Hasse. Det finns så många fina trädgårdar. Från liten kolonistuga till slottsträdgårdar. Men jag slår ett slag för Maryhill i Lund. Denna trädgård som är öppen för visning en endaste helg om året.

2010-01-30 @ 07:08:23
URL: http://koloniet.blogspot.com
Postat av: Kungsholmsbo

Jag väljer Villa Muramaris på Gotland. För den starka stämningen... Den går inte att undvika.. att känna när man gör ett besök i den trädgården. Renässans möter vildhet. En spännande kärlekshistoria låter sina vingar svepa över platsen. Jag blev såld :)

2010-01-30 @ 19:24:27
Postat av: Nena

Måste man välja en ? Min morfars trädgårdsmästeri var min favoritträdgård i långa tider.Bland hasslarna kunde man finna Bullerblomster - Smörbollar eller som jag trodde att de hette; Troll-ljus. Först långt senare när jag studerade den svenska fjällvärldens botanik fick jag veta att det latinska namnet var Trollius så ... Nu är morfars trädgård förfallen och det är svårt att finna några Troll-ljus mera. Men den botaniska trädgården som jag har som favorit är De Badande Vännernas i Visby.En vår där och man är såld! En septemberdag under Bok&Biblioteksdagarna då är Göteborgs trädgårdsförenings trädgård det bästa som finns för själ å hjärta ! Men en majdag med orchideutställning och full rhododendron &azaleablomning då e Sofiero slottspark ett måste !

2010-01-30 @ 21:26:53
Postat av: Teresa Andersson

Hejsan!

Det ar inte alls svart valja....Naturligtviss ar det Sofieros Slott tradgard och park...

Den ar sa underbart under alla ars tider....inte bara under var/sommar....

Detta ar en oas for alla som alskar natur....och inte baa for mig...Jag ar bruten av bitsk reumatism och just dar samlar jag krafter och gladje....och kunskap....for det ar inte bara park och tradgard....det ar livets skola....och gladje

2010-01-31 @ 13:25:50
Postat av: Karin Forslin

Helt klart Wij Trädgårdar!!! Den fantastiska rosenträdgården, örtagården och Ulf Nordfjälls otroliga "installation". Man upptäcker något nytt varje gång! Till detta kommer studenternas trädgårdar med olika teman varje år, alltid inspirerande! Att de sen serverar mat med närodlade råvaror till anständigt pris gör besöket till en totalupplevelse!!!! Gör slag i saken o besök "Bröllopsbygden" Ockelbo i sommar! Bör inte missas om man är det minssta trädgårdsintresserad!

2010-02-03 @ 21:40:41
Postat av: Johanna

Det är drömmarnas trädgård som är den bästa!!!

Jag bor i lägenhet & har alltid gjort det men om jag någon gång får råd vill jag köpa mig ett hus med en trädgård.

Jag vet precis vilka lökar jag ska sätta & vilka utemöbler jag ska ha. Jag vet allt. Det är bara jag som har sett trädgården jag pratar om, för den finns bara i mina drömmar..., och den är så vacker.

2010-02-08 @ 19:35:17
Postat av: Nils-Arne

Vi har gjort det till en efterlängtad tradition att låta oss inspireras av Nordiska trädgårdar inför det stundande odlingsåret.

2010-02-18 @ 16:05:19
Postat av: Elin Wikenmark

Den bästa trädgården är den som näst intill sköter sig självt, där man kan sitta på vår, sommar och höst och bara njuta av all blomsterprakt. Den bästa trädgården har även utrymme för barnens lek och äventyrslust.

2010-03-02 @ 22:15:39
Postat av: IA Ason

Självklar vill jag vinna biljetter. Jag älskar mina föräldras trädgård,den har liksom varit en del av min uppväxt och den förändras precis som vi människor gör.

2010-03-11 @ 00:52:49
Postat av: Veronica Pettersson

Jag vill naturligtvis gå på mässan med min 11-månadersdotter och få henne lika blomfrälst som sin mor. Min favoritträdgård är botaniska trädgården i Visby. Kalksten, rosor, medeltidsträdgård, riddarsporrar upp till himlen och mycket mycket mer. En härlig oas som vi besöker för lite vila efter en dag på Visbys kullerstenarna varje sommar.

2010-03-31 @ 17:16:23
Postat av: Pernilla

Jag får fjärilar i magen av att promenera i botaniska trädgården i Göteborg, både sommar som vinter. Den bästa platsen är en stenbänk i klippträdgården i eftermiddagssolen.

2010-04-07 @ 19:07:34
Postat av: Ingrid Lindskog

En spännande och vacker trädgård är Villa Fraxinus

utanför Kramfors. Det är fantastiskt att de har kunnat göra denna trädgård så långt norrut. Byggnader och naturen är i harmoni. Väl värt ett besök.

2012-01-18 @ 11:26:55
Postat av: Christine Strand-Back

Min favorit, bland många vackra trädgårdar i Sverige, är botaniska trädgården i Göteborg. Främst för tillgängligheten, mitt i stan! Varje gång jag kommer till Göteborg går jag en tur i botansika, gärna ensam, och det är verkligen en lunga mitt i stadens myller! Underbart!

2012-03-10 @ 10:58:14
Postat av: Helena Nilsson

Den bästa trädgården jag vet är min egna. Att få arbeta den är som terapi och att efteråt få sitta med vänner och familj i min gröna lund med en kopp kaffe är dagens höjdpunkt.

2012-03-14 @ 17:07:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0