Site Meter

Uffes paradis



Nu vet inte jag om man får kalla Ulf Nordfjell för Uffe...det känns inte så. I vilket fall som helst så har vår världsstjärna inom trädgårdsdesign skapat ett litet paradis i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Jag har skrivit om det här tidigare men platsen är värd att visas igen. När jag besökte trädgårdsföreningen 2008 var rosenträdgården nyanlagd och även denna fantastiska perennplantering. Att rosorna inte blommade när jag besökte trädgården gjorde ingenting eftersom den här planteringen ändå  hade fått rosorna att blekna.

I Husqvarnas och Gardenas rapport om trädgårdstrender över världen så nämndes att den vildvuxna trädgården är den starkaste trenden i Sverige och det gläder mig. Det här är ju en ganska vild plantering eller en prärieplantering som man kallar det i USA.
Färgskalan i blått, lila och vitt kan tyckas lite kylig men den blå nyansen på perovskian, stäppsalvian och nepetan skapar ingen kyla tycker jag. Att sedan vräka på med vit solhatt är ju så bra! Vissa tycker nog att det är tråkigt med så få färger men när det är en så stor yta så blir det helt rätt och mycket harmoniskt. Jag ville knappt lämna platsen...

Hit vill jag verkligen återvända. När jag såg den här planteringen första gången kastade jag ut ett inlägg som jag kallade Världsklass Ulf Nordfjell och det betyget står kvar. Läs Trädgårdsspaningen om Trädgårdsföreingen här.



Kommentarer
Postat av: Hillevissan

håller helt med. Den var helt underbar. Rabatten är sval, men det blir ju ändå värme från de oranga knapparna i solhatten.

Jag kommer ihåg att det fanns någon lite bladväxt här och var, som hade orangea blad/högblad, minns inte riktigt vad det var, men väldigt subtilt och vackert.

Hillevissan



2010-02-07 @ 11:23:38
URL: http://stocksundgarden.blogspot.com
Postat av: Mariana

Han har lyckats bra med den rabatten, gillar också när det är ett lite lugnare färgtema.

Vore härligt att ha råd att plantera i sådana mängder.

2010-02-07 @ 11:41:54
Postat av: Pia

Fantastiskt vackert, en rabatt helt i min smak! Det låter bra att trädgården får vara lite vildvuxen så behöver man kanske inte skämmas för att man inte alltid hinner med som man vill..

2010-02-07 @ 14:03:06
Postat av: Spirande grönt

Han har känsla, den där Uffe :)



Rebecca

2010-02-07 @ 14:55:50
URL: http://spirandegront.blogg.se/
Postat av: The Secret Garden

Otroligt snyggt! Fast jag håller inte med om att den kan verka kylig i sitt färgval. Den där vibrerande lilafärgen på nepetan är så härlig. Färgerna riktigt svävar! Snyggt!

2010-02-07 @ 15:19:08
URL: http://hemligatradgarden.blogspot.com/
Postat av: Eva

Åh... En rabatt helt i min smak. Så stilfull, så smakfull, så ljuvlig. Inte ett dugg kall enligt mig. Solhattsknappen ger en klar värme och perovskians blå färg är bara helt ljuvlig. En rabatt som jag skulle vilja kopiera rakt av!

2010-02-07 @ 15:19:51
URL: http://skogseva.blogspot.com/
Postat av: Johanna

den är snygg o håller sig fortfarande fin på hösten. har inte sett den nu i vinter, den kanske är översnöad. :o)

2010-02-08 @ 09:28:52
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: Anita

Jag måste säga att den kompositionen föll mig helt i smaken. Skir och vacker. Sval och mjuk. Hade redan planerat ett besök på Trädgårdsföreningen i sommar för att se Ulf Nordfjells skapelse. Nu blev jag ännu sugnare.

2010-02-10 @ 22:54:39
URL: http://anitalinder.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0