Site Meter

Jag vill åka till Sölvesborg

I senaste numret av Hemträdgården (nr.6-2009) finns en artikel om Sövesborgs nya parkanläggning vid hamnen som kallas Fyra årstiders park. Det är Piet Oudolf som har skapat parken och bara av den anledningen så vill jag absolut se parken nästa år.Parken invigdes i juni 2009 och man har planterat 15 000 plantor.

Kristina Höijer är parkansvarig i Sölvesborg och berättar att de tidigare planterade 40 000 vita och blå krokuslökar i parken och att kajor ätit upp alla lökar till de vita krokusarna.

Funderar på om jag inte skulle åka ner till Österlen i augusti nästa år i stället och då ta vägen förbi Ronneby och Sölvesborg då Oudolfs planteringar där är som vackrast. Hade ju tänkt göra om resan till Österlen i äppelblomningens tid nästa år men funderar nu i stället på att se Gotland i maj!?
Herregud..nu planerar jag nio månader fram....

Kommentarer
Postat av: Fundera grönt

Det är en ren överlevnadsåtgärd du håller på med. Fortsätt så! Man måste ha något att se fram emot. Särskilt i mörker.

hälsar

Nanna

2009-11-27 @ 23:43:48
URL: http://funderagront.blogspot.com/
Postat av: Lena

Förstår att du längtar till vårt fina Skåne! Men det ligger kvar till våren så det är bara att planera i lugn och ro!

Postat av: Johanna

Låter bra att ligga lite före med planeringen! Jag vill också gärna se hans park men det är inte så ofta jag är i dom krokarna...

2009-11-28 @ 11:34:49
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: Jens Svensson

Jag är uppvuxen i Sölvesborg och är övertygad om att parken kommer att bli fantastisk redan nästa år men framför allt om ett par år när växterna har fått växa till sig! Kommer du förbi så hade det varit roligt om du stannat till hemma hos min far & mor i Skogstorpet. (se länk till blogg och inlägg från framförallt -07/08). Jag har precis anmält trädgården till "tusen trädgårdar", vilket jag hoppas fler gör då det är ett bra initiativ att få fler utflyktsmål när man åker runt i Sverige. Välkommen till Sölvesborg nästa år!

(P.S trädgårdsföreningen i Sölvesborg fyllde 100 år i år! D.S)

2009-11-29 @ 10:57:25
URL: http://skogtorpet.tradgardsblogg.se
Postat av: Jens Svenssson

Fel bloggadress! http://skogstorpet.tradgardsblogg.se ska det vara.

2009-11-29 @ 11:02:57
URL: http://skogstorpet.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Fundera grönt: Överlevnadsåtgärd..så är det!Lena: Vilken tur!Johanna: Då får du sikta på de krokarna till nästa år.Jena Svensson: Tack! Jag stannar gärna till hos din mor och far...lägger in det i planeringen.

2009-11-29 @ 17:22:23
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0