Site Meter

Östra stations lindar



Vid Östra Station och Kungliga Tekniska högskolan står dessa amerikanska lindar Tilia americana. De knuthamlas varje år och jag såg att de börjat beskära dem nu. Den amerikanska linden växer vild i centrala Nordamerika och när den får växa fritt blir den 20-30 meter hög. Här hos oss är den härdig upp till zon 5.



KTH


En liten bit från Östra Station på Odengatan 20 ligger Katolsk-apostoliska kyrkan i nygotik som byggdes 1890 och arkitekt var A.G. Forsberg.
.

Kommentarer
Postat av: Anne

Hej, har just upptäckt din intressanta blogg. Jag passerar området nästan varje dag på väg till jobbet och har tänkt fotografiera dessa träd. En dag var de täckta av ett tjockt lager snö, det var så vackert!

2009-03-15 @ 16:20:43
URL: http://afcr.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Anne: Då har jag upptäckt din blogg Anne och jag förstår att det var speciellt när det låg snö på lindarna...synd att jag missade det.

2009-03-15 @ 16:24:44
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ann-Christin

Jag tycker verkligen inte om dessa hårt hamlade träd. Jag vet att det förmodligen "ska vara så", men i mina ögon ser det bara stympat ut. Även när det sedan växer ut en krona så har trädet mist hela sitt naturliga växtsätt. Ser lite ut som svarta benknotor på trädet! Nej nu ska jag inte vara så negativ, jag ska titta på bollpilarna i Älvsjö nästa helg när det är trädgårdsmässa istället! Tack för en, som alltid, jättebra blogg!

/Ann-Christin

2009-03-16 @ 10:02:40
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ann-Christin: De som följer bloggen vet vad jag tycker om hamlade och alltför hårt beskurna träd.

Min åsikt är däremot att det finns enstaka platser där knuthamlade lindar funkar...det här är en sådan plats tycker jag. Lindarkaden är nog tänkt som en fortsättning eller förlängning på KTH:s arkitektur.

Annars håller jag helt med dig.

Ha det gott på mässan.

2009-03-16 @ 19:08:49
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0