Site Meter

Den stillastående evigheten

Tiden går inte - det är vi som rusar fram
genom den stillastående evigheten.
Det blev ett hastigt besök på Rosendal idag där jag träffade bloggaren och duktiga trädgårdsfotografen Fundera grönt. Det var trevligt att träffas och vi hade en trevlig pratstund innan jag dök in i rosenträdgården, där de flesta rosor höll på att ge upp för i år - tiden rusar och jag hinner inte med!

Den vita rosen är ´Seagull´.Klätterrosen New Dawn.

Kvällens låt
.

Kommentarer
Postat av: Ronja

Visst är det väl så, att det är vi som rusar på. Jag tror att man får lov att sänka ambitionerna om man ska hinna med. Det är lite som att tänja på en gummisnodd, vi lånar dåtid och framtid genom att leva på minnen och planera för framtiden istället för att låta gummisnodden slacka och bara vara här och nu. Springer man omkring med gummisnodden spänd hela tiden är det lätt hänt att den kommer ikapp en, med en snärt i nacken...Det är synd att rosorna blommar över så fort. Jag införskaffade en remonterande rabattros - Poulsen's Pearl förra året för att få njuta lite längre, men känner nog nu att det ändå är lite av finessen med rosorna, att de har sin tid. Det blir lite anuellvarning på dem annars; "blommar hela sommaren med skrikiga färger" (grov generalisering...).

Härliga bilder trots överblommande rosor!!Kul att du träffade Fundera Grönt, vi har inte lyckats få till det när vi har befunnit oss krokarna av varandra. Men... det är väl fånga stunden som gäller. En vacker dag...Sköt om dig och spring inte för fort!

Kramar från Ronja :)

2009-07-09 @ 09:50:44
URL: http://hundramiljoner.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Du har så rätt och det där som alla pratar om..att leva i nuet tycks vara mycket svårt får många.

Jag har också lite svårt med att växtförädlarna tar fram både rosor och perenner som ska blomma länge. Men jag är såklart kluven eftersom jag vill visa upp en blommande trädgård för våra gäster under hela säsongen och väljer ofta långblommande växter. Men det är ju lyxigt att njuta av en växt korta blomtid också som japanerna med deras körsbärsfester när träden blommar en kort stund.

2009-07-09 @ 19:01:47
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: mino

Vad tyckte du annars om Rosendal i år? Jag var där för några dagar sen och blev ganska besviken, jag tycker att de har tappat. Det mesta ser lite halvt om halvt ovårdat ut och de verkar inte ha någon riktig överblick. Den fantastiskt fina delen av trädgården med hönshuset såg risig ut och hönshuset är ersatt av något märkligt uterum. Till råga på allt hade ett gäng utländska turister parkerat sina cyklar inne i den delen av trädgården (!!) men det kan ju iofs inte Rosendal rå för. Till och med fikabrödet har tappat kvalitet. Nej, hoppas att nån tar dem i örat snart för det har ju varit så fantastiskt fint tidigare.

2009-07-10 @ 20:09:18
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

mino: Oj...det tänkte inte jag på den här gången. Det var ett hastigt besök och mina blickar fastnade på det vackra men jag ska ta på mig mina kritiska ögon nästa gång och se om jag tycker som du.

2009-07-10 @ 20:50:03
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0