Site Meter

Rosenträdgården i Uppsala botaniskaRosa mundi - Gallicaros

Den här rosenträdgården innehåller verkligen rosor som jag tycker om och just nu blommade som allra bäst. Det soliga och varma vädret som varit har gjort gott åt dessa buskrosor men om hettan fortsätter så blommar de över fortare än om vädret är mer växlande. Men varför inte njuta av dem just nu....

Själva utformningen av rosenträdgården kanske inte är den bästa eftersom det inte finns några höjdskillnander, ingen pergola med klätterrrosor som skulle göra platsen mer spännande och det är en ganska trång plats men det skulle ha varit bra om det åtminstone funnits plats för en bänk att sitta på .
Men den här platsen var ändå en av årets bästa trädgårdsupplevelser på grund av valet av rosor och den fantastiska blomningen just nu.


Gallicarosen Agatha IncarnataAgatha IncarnataBlush Damascena är en....Damascenaros.


Centifoliarosen Cristata


FrankfurtÅrets ros Isphahan


Magna Charta är en remontantros


Président de séze är en gallicarosJag gillar rosenträdgårdar och kommer snart att besöka Antroposofernas vackra rosengård i nästa vecka och redan i morgon Rosendals fina rosenträdgård.

Kommentarer
Postat av: Alt godt

Så vakkert! Eg elskar roser, men har ikkje plass til så mange. No har eg funne den perfekte rosedufta som eg kan ta med meg året rundt: http://altgodt.wordpress.com/2009/07/04/dufta-av-ei-rose/

2009-07-05 @ 00:00:27
URL: http://altgodt.wordpress.com
Postat av: Annika

Har inte besökt Botaniskan sedan barnen var små men minns fortfarande rosenträdgårdens prakt och dofter. Buskrosor är underbara, älskar dem!

2009-07-05 @ 05:39:14
URL: http://estassy-loven.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Alt godt: Jag skulle nog behöva extra koncentrerad rosendoft för att känna den...Annika: Ja det här var höjdpunkten i Uppsala botaniska.

2009-07-05 @ 08:39:58
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Snuffeldyret

Flotte bilder! Den enkle blekrosa/hvite, er det Sankta rosa/Mumierosen?

2009-07-05 @ 10:14:07
URL: http://snuffeldyret.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Snuffeldyret: Är inte helt säker men visst är den lik...glömde kolla skylten på några av rosorna. Det är ju nästan omöjligt att kunna identifiera rosor eftersom det finns hundratals som är nästan helt lika varandra.

2009-07-05 @ 11:15:29
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0