Site Meter

Idag kom fjärilarna



Den värsta faran är över...idag kom många fjärilar till lavendeln och till andra växter. Det fladdrade och flaxade överallt tyckte jag. Visst minskar fjärilar i antal och i arter men den tomhet som fanns i planteringarna för några dagar sedan berodde nog på vår sena och kalla vår och försommar. Jag kan andas ut!

Dagens låt
.

Kommentarer
Postat av: Ronja

Samma här! För ett par dagar sedan dök fjärilarna upp och idag har det varit ett par stycken som fladdrat runt. Echinacea purpurea 'Magnus' är poppis hos påfågelöga.

2009-07-29 @ 18:18:04
URL: http://hundramiljoner.blogspot.com
Postat av: lars wennborn

Absolut, jag har haft fullt upp att kolla i "Dagfjärilar" den gamla stipendieboken de sista dagarna ;-)

2009-07-29 @ 19:13:03
Postat av: HelenJ

Ja, idag var det alldeles fullt med fjärilar. Jag har haft fullt upp med kameran, och nu ikväll har jag suttit och försökt hitta namnen på de jag inte kände igen. Aspfjäril hade jag t ex aldrig varken sett eller hört talas om förr - men den finns hos mig. Kul! (Se bild i dagens inlägg)

Jag tror det har med regnet att göra. Det har ju regnat nästan dagligen de senaste veckorna, men sen i förrgår kväll har det faktiskt varit uppehåll och idag kom solen med. Det är ju sol och värme de vill ha...

/Helen

2009-07-29 @ 20:32:33
URL: http://gronafunderingar.blogspot.com
Postat av: Madde

Hej! Åh, jag vill också ja fjärilar i min trädgård. Jag ser dem ofta då jag är ute med hunden längs skogsvgar och så, men nu vill jag att de ska trivas hos mig. Därför (och av flera andra olika anledningar) håller jag på att planera en perennodling. Landet har soligt läge och jag bor i zon 4. Har du någon perenn du är särskilt förtjust i som du kan rekomendera mig? Den får inte bli högre än metern och färgtonerna jag fnulat på går i gult, rostrött, vitt och orange. Hmm... jag vet knappt själv hur jag vill ha det. Kanske är det det som är det lilla roliga med trädgård - man vet aldrig exakt hur det ska bli. :) Ha det fint! Kram.

2009-07-29 @ 21:46:25
URL: http://sokratess.blogg.se/
Postat av: Karin A

Va skönt! :) Härlig bild på påfågelsögat. :)

2009-07-29 @ 22:11:11
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Skönt att höra!



lars wennborn: Stipendieboken låter intressant...



HelenJ: Hos oss har solen lyst ganska mycket över parken så att jag tror nog mer på den kalla våren och försommaren trots allt.



Madde: Lavendel så klart men också stenkyndel, fackelblomster, kärleksört, röd rudbeckia, stjärnflocka, jättedaggkåpa mm. Hoppas att du får en riktigt fin plantering som både är vacker och åtråvärd av fjärilarna.



Karin A: Påfågelöga är en favorit...

2009-07-30 @ 18:55:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0