Site Meter

Toppjobb av TrädmästarnaIdag kom Trädmästarna till slottsparken, det var 13 minusgrader på morgonen och vindstilla. Allt gick mycket bra och de tre duktiga arboristerna har gjort ett jättebra jobb, det känns mycket skönt att de här jobben nu är utförda. Parken kommer att bli vackrare nu. Den stora Weymouthtallen (Pinus strobus) här nedan var ungefär 90 år gammal och har stört länge med sitt fula växtsätt med torra grenar upp till halva sin höjd. I Zetas växtkatalog värderas den mycket lågt. Bort med den fula och ge plats åt lind, bok och bergskörsbär.


Ellinor i en av lindarna, hon är en av de få kvinnliga arboristerna i Stockholmsområdet och har nyligen gått den 2-åriga utbildningen på Hvilan utanför Alnarp.

Jag har anlitat Trädmästarna tidigare och nu har de ännu en gång gjort ett bra jobb. Visserligen var det här inte något komplicerat uppdrag....i de stora lindarna skulle bara torra grenar avlägsnas och sedan var det fällning av fem träd vilket är ett rutinjobb för de här utbildade arboristerna.Tack för ett bra utfört arbete! Nu väntar massor av ris och ved att ta hand om!

In english
.

Kommentarer
Postat av: Åsa!

Imponerad! Hade ALDRIG klättrat upp dit, inte ens med 100 livlinor!!!

2009-01-08 @ 17:53:43
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Elin

herregud va högt! :O

2009-01-08 @ 17:54:46
URL: http://endastelin.blogspot.com
Postat av: Ledighetsparadiset Solåkra

Det ser nästan ut som ugglor i träden på den översta bilden. Kul

2009-01-08 @ 19:26:36
URL: http://solakra.blogg.se/
Postat av: HelenJ

Hmmm.... arborist... kanske nåt man skulle satsa på? Folk har ju mer och mer fått upp ögonen för att det inte bara är att kapa träd hur som helst så det finns säkert en marknad för det. Fast jag börjar nog med en enkel motorsågskurs...

2009-01-08 @ 20:03:31
URL: http://helenjs.tradgardsblogg.se
Postat av: billan

Beundransvärt, duktiga och modiga yrkesmän.

Hur imponerande som helst!

I samband med nån sorts kris/utvecklingsfas i 40årsåldern bestämde jag mig för att bota min höjdrädsla med att börja hoppa fallskärm.... jag blev spyfärdig redan vid introduktionsfilmen som visades på första lektionen. Jag gick hem med min obotade rädsla, idiotisk idé.

2009-01-08 @ 21:00:40
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Åsa: Man bör nog inte vara höjdrädd nej...Elin: Högt är det!Lidighetsparadiset Solåkra: Jo!HelenJ: Motorsågskurs ingår i utbildningen så att det är bara att anmäla dig Helen!billan: Ha ha....som sagt..inget jobb för höjdrädda nej!

2009-01-08 @ 21:11:25
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Kersti

Det ser så spännande ut där de klättrar i träden, inga anlag för svindel där inte. Jag vill minnas att du någon gång förra året, när du var sjukskriven skrev om hur du längtade efter att dra ris och såga upp ved, Att vara ute och få jobba med hela kroppen. Ja nu är du där, det är bara att sätta igång, men ta det lite varligt så du inte sliter ut dig.

2009-01-08 @ 21:38:07
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Oavsett vilket yrke människor har, är det så fascinerande med yrkeskunskap .. med såna som verkligen vet vad dom sysslar med!Det kan vara skomakare eller styckare eller hjärnkirurger .., eller som i det här fallet, dina trädarbetare!Hur intressant som helst är det att bara titta på!Tack som visade!

2009-01-08 @ 23:12:39
URL: http://www.cikoriatva.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kersti: Ris- och vedkörandet är redan igång och det fortsätter idag och jag lovar att inte ha sönder armar och ben. Tack för omtanken och ha en fin dag.Elisabet: Just så är det!

2009-01-09 @ 05:14:34
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Johanna

åååh vad kul det ser ut!

Jag tänkte söka till Hvilan för några år sen men fick jobb o hamnade i Sthlm istället.

Nu när man är tillbaka lite söderut igen kanske man borde ta tag i det.

Måste vara ett roligt och stimulerande arbete!

Tack för fina bilder!2009-01-09 @ 10:32:42
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: Anita

Vilket härligt bildreportage. Jag är djupt imponerad av dessa yrkesmänniskor. Så fantastiskt att dom finns och vilket jobb dom gör.

2009-01-10 @ 10:58:46
URL: http://anitalinder.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0