Site Meter

Fruktträdsblomning på Österlen



I vår kommer jag att åka ner till Skåne och i början av maj (om lite mer än två månader) beger jag mig söderut via Göteborg för att där besöka botaniska och trädgårdsföreningen. Det brukar vara tiden mellan hägg och syren, men det varierar var man befinner sig i landet såklart. Hur som helst är maj månad vacker i hela Sverige men i år vill jag se just Skåne i den här tiden och främst då fruktträdens blomning runt Kivik.

Varje gång jag besökt Österlen så har jag tänkt att jag någon gång skulle vilja se alla dessa tusentals äppelträd blomma och nu äntligen ska det bli verklighet. Jag kommer även att besöka en del trädgårdar och parker, se här.

Dagens Trädgårdsspaning

Dagens låt

Ikväll är det äntligen dags för Champion league igen och Barcelona möter Leon.
.


Kommentarer
Postat av: Lena

Välkommen till Skåne i maj! Skönt att Alnarp är med på listan denna gången. Men Borgeby slott? Finns där något att se? Där har jag kört förbi hundratals gånger men det är väl så med attraktioner i närområdet att man inte fattar dess betydelse. Heidi Palmgrens plantskola ligger ett par km därifrån förresten.

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lena: Hm..jag har inte så mycket koll på era slott och kojor där nere...kanske skulle åka till Heidi i stället då. Har du några andra slottsparker eller några trädgårdar som är värda att se?

2009-02-24 @ 10:31:40
Postat av: Lena

Har du besökt Slottsträdgården i Malmö? Där slottsträdgårdsmästaren John Taylor odlar ekologiskt. En färgstark person som ibland syns i svenska trädgårdsprogram.

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lena: Många år sedan jag var där och visst kan det vara värt ett besök. Känner till John från TV. Ska försöka besöka Malmö en dag när jag åker neråt.

2009-02-24 @ 23:23:43
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Parkarbetaren

Vilket sammanträffande att Mariatorget var dagens trädgårdsspaning! Jag har idag tagit och satt solanumsticklingar. Vi blev så inspirerade av den där luftiga rosaviolettvita rabatten från förra året. Och så råkade vi ha en massa rosa kaktusdahliaknölar också. Nu hoppas vi att sticklingarna tar sig. Har du någon erfarenhet av att sticka solanum?

2009-02-26 @ 19:40:43
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkarbetaren: Ja det var ju ett sammanträffande. Nej tyvärr så har jag ingen erfarenhet av att sticka solanum.

2009-02-26 @ 21:07:07
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0