Site Meter

Feng shui-grind



Enligt Feng Shui så bör grinden vara utformad så att den är högre i mitten som vår grind i slottsparken här nedan, det betyder att alla mål kommer att uppnås. Den vackra grinden ovan (gillar tegelstolparna) är lägre i mitten än på sidorna vilket betyder misslyckande i karriären....!



Dagens Trädgårdsspaning

.

Kommentarer
Postat av: Thomas H

Suggestiv och släpande version, som jag tycker mycket om, musik som väcker minnen - en vacker tid när två själar möttes under vida himlen på Österlen.

2009-02-21 @ 09:14:13
URL: http://thomasmedh.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Thomas H: Gillar också den här liveversionen från Zebraturnén. Den här kommer ju också från favoritalbumet Evangeline. Visst ser man bilder av Österlen och Stenshuvud nationalpark.

2009-02-21 @ 09:21:40
Postat av: Katarina

Om man bortser från det där olycksbådande om karriären (fast vad är en karriär?)så är det en underbar mur, grind och trädgård. Vad tror du? Är det stenkyndel eller nepeta det där blå "fluffet"? Vävarväxt, heter det väl kanske. Jag tycker att det är jättefint!

2009-02-21 @ 09:37:29
URL: http://kollitott.se
Postat av: billan

Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen...INGET slår Zebraturnén!!!!!

2009-02-21 @ 09:37:47
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Antingen är det nepeta eller så kan det vara Perovskia. Tycker mycket om bilden ...även om jag sätter karriären på spel. Men egentligen vet jag inte om jag har eller någonsin haft någon karriär...jag har bara pysslat med blommor...



billan: Mmm..bra är den. DVD:n från Zebrakonserten fanns ju med i ´´Under vulkanen´´.

2009-02-21 @ 09:46:48
Postat av: Lillebeth

Feng shui till trots: Grinden överst ser mer positiv ut: som en skrattande mun. Är det en Klematis den lavendelblå? Vilken i så fall? Otroligt vackert.

2009-02-21 @ 10:42:41
URL: http://vidbergetsfot.blogspot.com
Postat av: Yo

Clematis 'Summer snow' på foto av grinden med den rätta böjen?

Feng shui tar kål på mig ibland. Först skall ordnas enligt gyllene principen: Rätt proportioner på färg, form, höjd, storlek, antal osv. Sedan skall detta inordnas i konceptet: Minimera, gruppera o repetera. Sedan kommer Feng shui in o då går allt åt pipan oftast(kanske börjar jag i fel ända?).

Och vad gör man åt sin oemotståndliga lust att bara plantera marktäckare med 'höjdare' som sticker upp på måfå här o där som får agera solitärer?

Jo, man gör det! Precis som Vita gjorde när hon bestämde sig för sin vita trädgård. Yo

2009-02-22 @ 13:44:54
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lillebeth: Det var en ny syn på det hela...en glad grind. Du har en poäng där!



Yo: Visst är det Summer Snow på vår grind in till trädgårdslandet i slottsparken. Ja skulle jag följa den här boken som jag har om Feng Shui så skulle mitt hem se rätt annorlunda ut kan jag säga....men visst finns det mycket som man tycker låter klokt och bra.

2009-02-22 @ 16:43:28
Postat av: Yo

Absolut! Det är så mycket som känns rätt med Feng Shui, så det känns helt fel att ignorera det. Man får ha tålamod med sig själv o försöka komma på rätt spår o bygga vidare på det. Yo

2009-02-22 @ 18:49:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0