Site Meter

Från kalkstensindustri till kändisparadisDet finns inga skyltar hit, enbart de som sitter uppe vid vägen mot Fårö, man får chansa helt enkelt och det är ett medvetet sätt att ta sig fram till Fabriken Furillen. Fram till 1970-talet låg här en kalkstensindiustri och nu har området på nordöstra Gotland förvandlats till en plats som lockar författare och musiker bl.a. då de anser att miljön är lämplig till att sätta fart på kreativitet och att den udda miljön så markant skiljer sig från allt annat.

Så här skriver Gotland.nu om platsen:
Boende som saknar motstycke på Gotland. Ute på den karga ön Furillen, inrymt i en gammal fabrik, ligger ett fantastiskt läckert hotell. Alla rum har egen ingång, wc, dusch, tv samt kylskåp. Inredningen är exklusiv och utsikten magnifik. Här är absolut bästa stället att beskåda höststormarna väl skyddad innanför de stora fönstren med tårna nedstuckna i en lammfäll.

Jag har nog inte så utvecklat sinne för de här miljöerna men jag förstår att människor letar efter nya grepp och visst finns det någon typ av lugn här men kanske mer en känsla av övergivenhet med tanke på den verksamhet som en gång fanns här.
Den bästa känslan var när vi tog en kaffe inne på caféet som var mycket smakfullt inrett och med en helt unik atmosfär.
Det var ett spännande besök och det ska bli spännande att se vad som händer med platsen i framtiden. Vi fortsatte vår färd upp mot ännu ett kargt landskap...Fårö.

Furillen har blivit en plats för kändisar och så här skriver Johan Åkesson i sin artikel i DN den andra augusti 2009:
´´Här har Håkan Nesser byggt sitt drömhus. The Hives ska ta över ett gammalt militärlogement. Och på öns östra sida vill Björn Ulvaeus skriva nästa ”Mamma mia”.
Hit åker Alex Schulman
och Mikael Persbrandt för att fika. Och över 700 mode-, musik- och reklamplåtningar, bland annat för ryska och italienska Vogue har ägt rum på ön de senaste tio åren. Bo Kaspers Orkester och The Cardigans har använt ön som kuliss i musikvideor och på skivomslag. Listan fortsätter i oändlighet´´
Läs hela artikeln här.

De tre sista bilderna så är K bakom kameran.

Kommentarer
Postat av: Åsa!

Gisses vilken reklam för ön du gör. Det här kan du sälja till Gotlands resebyrå dyrt:)

Var ni vid Kartus fiskeläge när ni var på Furillen? Jag tappade helt andan när vi av en slump råkade hitta dit, på cykel som vanligt:)

2009-08-23 @ 20:23:07
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Lena

Jag har också för mig att en övernattning på Furillen kostar obehagligt mycket pengar...

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Åsa: Kartus fiskeläge visste vi inget om...får ta det nästa gång. Tack för tipset Åsa.Lena: Så här står det i artikeln: Eremitkojorna, som de kallas, hyrs ut för 5 000 kronor första natten, 500 kronor andra, 50 kronor tredje, 5 kronor fjärde och gratis femte natten.

2009-08-23 @ 20:51:10
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Marie

http://marieandersson.se/2004/Gotland2004/index.htmDär har jag också varit &fikat.

2009-08-24 @ 18:08:03
URL: http://kaffekopp.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0