Site Meter

Villor och trädgårdar på taken

I onsdagens tidningar läste jag att man har på förslag att på taken till åttavåningshus bygga villor och trädgårdar....nu är det ont om attraktiv mark i Stockholm. Området är Hornsberg på Kungsholmen och ligger på andra sidan sjön där jag bor. Jag kan följa bygget där det också kommer att bli ett 20 våningar högt hus, ett torg och en strandpromenad.
Man undrar vad en villa med trädgård på taket här ska kosta.

På den här platsen har det tidigare legat grustag och asfaltsverk och annat som inte gör någon glad (mer än de som haft arbete här). Jehanders grustag (som låg här i 70 år och vars verksamheten nu flyttat till Hammarbyhamnen) har i och för sig gjort att det varit en levande yrkessjöfart här på sjön och inte bara fritidsbåtar men vackert har området inte varit. Nu vet jag inte om det blir så vackert med en massa hus...med villor och trädgårdar på taken heller. Helst hade jag sett att det blev trädgårdar på marken...
Länk till Svenskan.

Den här delen av Kungsholmen förändras kraftigt nu och min utsikt har också förändrats en del, speciellt när mörkret faller och jag har i blickfång en byggnad med så stark belysning att den nästan bländar mig. Jag vet inte vad det är för byggnad men jag ska undersöka det i helgen....och försöka ta mig in i elcentralen där. Det kanske är gnälligt men det kommer att ta tid att vänja sig vid den starka belysningen. Det är svårt att visa på bilden hur stark belysningen är.

Mitt hus från tunnelbanan....


Kommentarer
Postat av: E

Ser ut som en finlandsfärja..?

2008-10-04 @ 08:38:43
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

E: Ja...faktiskt!

2008-10-04 @ 08:57:03
Postat av: Lilla B

Så lummigt och fint du bor. Skog på ena sidan och sjö på den andra. Det är säkert fint men dyrt att bo i en villa på taket. Däremot skulle jag inte vilja bo med en villa och trädgård ovanför min lägenhet.

2008-10-04 @ 12:47:37
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Nej det kanske skulle komma trädrötter i taket.

2008-10-04 @ 15:32:31
Postat av: Lilla B

Tänk att vakna en morgon och se kvickrötter i taket. Hemska tanke...

2008-10-04 @ 17:12:23
URL: http://lillab.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0