Site Meter

AngeliqueIdag har jag planterat tulpanlök. Skulle egentligen ha haft  vit liljetulpan också men de var slut. De här tulpanerna kommer att bli grannar med stjärnmagolian i vår och de kommer att blomma samtidigt. Purple Prince hade jag flrra året också....det kanske inte är en så ädel tulpan men tillsammans med Angelique tror jag att det blir vackert.

Kommentarer
Postat av: Nattvakten

Har du någon erfarenhet av sorkar och blomlök, planterar i år mängder av allium och nectascordum i hopp om att det skall hålla sorkarna borta från mina magnolior, men har de verkligen tillräckligt avskräckande effekt? Vackra tulpaner vågar jag bara plantera i garanterat sorkfria rabatter. Alla tips på hur man blir av med sorkar mottages gärna! En fin kombination av tulpaner du valt! Jag hade nog lagt till en riktigt mörklila sort också, eller kanske en ljust gul? Det får en verkligen att längta ännu mer till våren att plantera lök! Ha en bra höstdag!

2008-10-10 @ 02:44:15
Postat av: Karin A

Det kommer nog bli jättefint ihop med Magnolia. Angelique hade jag förra våren, väldigt söt. En favorit! :) Trevlig helg!

2008-10-10 @ 08:42:47
URL: http://uteochinne.blogspot.com/
Postat av: Nilla

Åhh vad avundsjuk jag blir. Vill också ha höga fina tulpaner! Men jag får hålla mig till de botaniska som inte rådjuren gillar.

2008-10-10 @ 11:27:15
Postat av: Lilla B

Du är en dristig trädgårdsmästare som vågar dig på tulpanodling i rådjurstrakter!

Jag har en tulpan i mitt växthus. En enkel tulpan.Till Nattvakten om jag får lägga mig i: Jag har en bekant som odlar kejsarkronor för att hålla sorken på avstånd. Hon säger att det fungerar.

2008-10-10 @ 11:28:43
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Nattvakten: 1999 var det värsta sorkåret hos oss på 50 år och det var året före jag börjat i slottsparken och hade planterat nya växter för stora pengar. Våren 1999 hade växterna inte längre några rötter och hela planteringar var underminerade av sorkens gångar. Det jag gjorde var att helt brutalt lägga karbidtabletter i hålen och gasa ut sorken. Eftersom det var så oerhört mycket sork så hjälpte den inte så mycket...de bara flyttade sig lite.Karin A: Jag tror att det blir bra. Trevlig helg själv.Nilla: De botaniska tulpanerna är ju mycket vackra.Lilla B: Vi har en plantering som ligger mellan två av hotellbyggnaderna och där provade jag att sätta tulpanlök förra hösten och i våras fick alla tulpaner vara ifred. Jag hoppas att det funkar även nästa vår då det blir mer tulpaner i planteringen.

2008-10-10 @ 17:00:58
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Alina

Hej! Kikar in:) Ha en trevlig Fredag!

2008-10-10 @ 17:06:28
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Alina: Ha en fin fredag själv!

2008-10-10 @ 18:08:11
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0